2013.02.21-27. Edzőtábor St. Maxime (Franciaország)

Éjszaka esett az eső és lehűlt a levegő, de még így sem lehet panaszunk. A tervek szerint futással kezdtük a reggelt. Tegnap este lemértük a távolságot a szálloda és a legközelebbi pékség között. Mivel nem volt már kenyerünk és a bevásárlóközpont tegnap fél nyolckor bezárt és reggel kilenckor nyit (?), ezért a reggeli futást összekötöttük kenyérvásárlással. Mondhatjuk „túlélési futásnak” is, hisz éhen haltunk volna. 3.2 km 25 perc és még egy presszókávé is belefért. Gyors reggeli, majd fél tízkor mentünk a pályára. Szokásos bemelegítés után az alapgyakorlatok következtek, a pálya egyes szakaszainak a gyakorlása. Ma már kicsit rendezettebb mozgást véltem felfedezni minden versenyzőnél. Jobban aggaszt viszont, hogy szinte mindegyik sportolónak fáj a tenyere, illetve az új ízülete. Pihentetni nincs időnk, remélem minden rendben lesz.

 

A délelőtti edzés végén teljes pályát is mentünk időre.

 

Lázár:              36.08

Rozsenich:      36.36

Szoboszlai:      38.40

Vincze:           38.70

 

 

Délután később négy órakor kezdődtek az edzések, mert a pihenő időben kellett néhány alapvető dolgod megvenni. Érezhetően hidegebb volt, mint szerdán, illetve tegnap. Kifejezetten pörgős, lendületes edzés volt, sok sprinttel és kanyargyakorlatokkal. Kettesével váltott nyomvonalon kellett a kanyarból, minél gyorsabban befordulni, majd rátekerni a következő akadályra. A pálya utolsó szakaszát visszafelé, tekerés nélkül úgy kellett teljesíteni, hogy az utolsó két akadályt csak ugorni lehetett. Nem volt egyszerű, hiszen ebben az irányba emelkedik. Kezd alakulni a mozgás a kerékpáron, de edzés végére azért elfáradnak a versenyzők.

A második szakasz első ugratóján nagyon nehéz hibátlanul áthaladni. Egyes-asztal kombináció, melyet két különböző nehézségű kettes követ. A rávezetőkanyarban óriási a tempó és gyakran túl nagy az ugrás, ami közel olyan rossz, mintha rövid lenne. A kanyarban bójával jeleztem a tekerési határt, majd egyre jobban csökkentettem a távolságot. A kijelölt ponttól tilos volt tekerni, csak lendületből lehetett ugrani. Holnapi program teljesen az időjárástól függ.