The History of the First BMX Track in Hungary

Veszprém is the capital city of the BMX Cross in Hungary and nowadays growing higher and higher, lying a great stress on improving little children who are interesting in the cycling sport. That's all.

History

BMX Cross Országos Bajnokok 1989-2016

2018. évi versenynaptár tervezet Új!

BMX, Dirt, Pumpa pályák tervezése, kivitelezése

Elérhetőség: bmxhungary@chello.hu

BMX Cross utánpótlás edzőtábor 2017.12.27-30. Senvice (Szlovákia)

A 2017. évi BMX Cross szakmai programban tervezve volt az utánpótlás korú versenyzők számára BMX kerékpáros edzőtábor. A nyári szünet alatt meglehetősen nehéz a versenyzőket több napos edzőtáborba invitálni, mert általában a családok nyaralnak. A téli szünetben azonban már több alakalommal próbálkoztunk, de csekély jelentkező volt ez idáig. Ebben a ciklusban azonban 17 jelentkező volt, ami jelzi, hogy a BMX Cross versenyzők száma folyamatosan emelkedik és a többi szakág sportolói is rájöttek arra, hogy a kerékpározás alapjait a BMX Cross-al lehet megtanulni.

Fohász a Jézuskához

Kedves Jézuska,

Remélem az a kívánságlista, melyet még az idén nyáron küldtem neked és leírtam a kívánságaimat a 2017-es Karácsonyra vonatkozóan (102 cm-es plazma tv a másik szobába, új WV Transporter, Iphone vagy Samsung okos telefon a legújabb model, tablet a legnagyobb kijelzővel, stb.) még meg van, készíted elhozni számomra.

Szeretném közölni veled, hogy a korábbi kívánságlistára leírtak nem kellenek Nekem, mindenem van: család, gyerekek, unokák, barátok, ellenségek, egészség és sok-sok BMX kerékpározó gyerek.

Videók

1

2

3

4

 

Teremben készülnek a BMX Cross versenyzők a téli holt időszak alatt.

A szokásoknak megfelelően a téli hideg idő beköszöntével teremben alapozó edzésekkel készülnek a veszprémi BMX versenyzők a 2018. évi szezonra. A BMX pályán a hideg idő miatt lehetetlen már a kerékpárral történő gyakorlás és az átmeneti időszakot terem edzésekkel hidaljuk át. A legutóbbi edzésen egy BMX Mikulás is részt vett.

BMX Cross utánpótlás edzőtábor Senkvice (Szlovákia)

A rossz idő beköszöntével, mondhatni rendszeresen a november, december, január és február hónapokban a hétvégéken, illetve a téli szünetben a Senkvicében található fedett BMX pályán tartjuk az edzéseket.

Az edzőtáborok célja, hogy a versenyzők a téli holtidőszakban is tudjanak kerékpározni és technikai elemeket gyakorolni.

A csarnok fedett és különösen ideális az utánpótlás korú versenyzők számára. Négy starthelyes rajtgép, időmérő egység áll rendelkezésre a gyakorlás során.

2018. évi világbajnokság programja ÚJ!

vb. program

2018. évi elite startszámok

2018. évi BMX Cross versenyzői startszámok

Liam Phillips visszavonult a versenyzéstől

Nagy-Britannia legsikeresebb férfi BMX versenyzője, Liam Phillips szerdán megerősítette, hogy befejezte a versenyzést. Liam ez év februárjában szenvedett súlyos csukló sérülést és nem látja biztosítottnak a karrierjét a jövőben.

Amikor várnod kell a szabóra, aki az esküvői nadrágod hozza!!!

Veszprém7nap

Nemzetközi BMX Cross verseny Szlovén Nemzeti Bajnokság Ljubljana

Nemzetközi BMX Cross verseny Szlovén Nemzeti Bajnokság Ljubljana

Videó

 

Öt országból (Szlovénia, Magyarország, Olaszország, Ausztria, Németország) közel 70 versenyző indult a nemrégiben felújított ljubljanai BMX pályán. Korábban nem lehetett hallani erről a létesítményről, noha a 90-es évek végén épült, vagy legalábbis mi Magyarok nem tudtunk róla semmit. A nemzetközi BMX Cross verseny egyben Szlovén Nemzeti Bajnokság is volt. Veszprémi és törökbálinti sportolók képviselték Magyarországot.

Maxon Motor Hungary Családi nap Veszprémben

A Veszprémi Spartacus Sportegyesület egyik támogatójának meghívására az egyesület BMX versenyzői az immáron szokásos Maxon Motor Hungary családi napon vettek részt. A cégnél dolgozó szülők gyermekei megismerkedhettek a BMX Cross sportággal és az egyesület versenyzői bemutatót tartottak.

BMX Cross világbajnokság 2017.07.21-31. Rock Hill Dél-Karolina (USA) 7.

2017.07.29. Szombat Elérkezett a nap, a bajnoki osztályok versenyének napja. A szervezők folyamatosan változtatták a versenyprogramot és ezt a junior és elite kategória sem kerülhette el. A tegnap elmaradt junior fiú edzést kénytelenek voltak pótolni, bár annyi időt nem kaptak, amennyi tervezve volt, ráadásul a verseny napján, meleg, párás időben, nem tudom, hogy mennyire volt megterhelő ez a monstre program.

BMX Cross világbajnokság 2017.07.21-31. Rock Hill Dél-Karolina (USA) 6.

2017.07.28 Péntek      Ma hivatalosan is a bajnoki osztályok számára lesz minden program. Reggel 9 órára mentem csapatvezetői megbeszélésre majd rögtön utána a regisztrációs irodába. Természetesen az első pultnál a nevezési díjat kellett befizetni azoknak az országoknak, akik ezt előre nem tették meg. Kaptunk egy lepecsételt, aláírt színes lapot, amivel igazoltuk a regisztrációs pultnál, hogy rendeztük a nevezési díjat. 40 perc várakozás után végre megkaptuk a táblát, chipet, karszalagot. Az edzések 13.30-kor kezdődtek, de 11.00 órakor már a helyszínen voltunk.

BMX Cross világbajnokság 2017.07.21-31. Rock Hill Dél-Karolina (USA) 5.

2017.07.27. Csütörtök            Kedden megbeszéltük a charlotti club vezetőivel. hogy csütörtökön ismét szeretnénk edzeni a pályán. Délután 6-tól nyitott a létesítmény 10 dollár ellenében tulajdonképpen, mindenki használhatja. Délelőtt nem volt semmi tervezett program, gyalogoltunk a gyors büfés területen és a boltokban. Taco Bell, Mc-i, és a szokásos amerikai büfés kaja. Az árak nagyjából egyformák, bár a mennyiség és a minőség változik. 4-8 dollár között van egy alapvető menü. A víz gallonja 1-2 dollár, a benzin gallonja 1.99, konzerv leves 1.80. Szóval nem olcsó itt sem az élet.

BMX Cross világbajnokság 2017.07.21-31. Rock Hill Dél-Karolina (USA) 5.

Houston

2017.07.26 Szerda      Ma délelőtt csak a szokásos sprint edzést kellett Patriknak elvégeznie, majd a BMX pályára mentünk a fiatalabb challenge kategória versenyét nézni. Európában 13 év alatt tilós használni az SPD cipőt, viszont a világbajnokság szabályai ezt megengedik az egészen fiatal versenyzőknek is. Furcsa látvány, amint az 5-7 éves kis gyerekek lépkednek ezekben a cipőkben. A verseny alatt az UCI BMX titkárával találkoztam és néhány dolgot tudtam meg tőle a következő évek versenyeit illetően. A vb. 2019-ben "visszaköltözik" Európába, Zolderben lesz ismét.

Oldalak

Feliratkozás Magyar BMX Cross-Triál Szövetség RSS csatornájára