2013.02.21-27. Edzőtábor St. Maxime (Franciaország)

2013.02.24. Vasárnap

 

Egyáltalán nem lett jobb idő. A reggeli hidegben megmaradt a növényeken az a párcentiméteres hótakaró. Reggeli után Péterrel kimentünk megnézni a pályát, hogy mennyire alkalmas az edzésre. A hó ugyan elolvadt, de a betonozott részeket vékony jégréteg borította. Csúszott, veszélyes volt. A szomszédságunkban lévő iskola melletti domboldalban viszont páros-dowhill versenyt rendeztek. Több mint egy órát néztük az edzéseket és az első csoport versenyzőinek időmérőjét. A versenyre már nem maradtunk ott. Hideg volt, fáztunk.

Tökéletes pálya volt az adott környezethez. A dombtetőn egy indítószektorral és a völgyben egy befutóhellyel, mely előtt egy kis patakot kellett átugrani majd emelkedőnek feltekerni.

 

Délutánra elolvadt mindenütt a hó és néha előbukkant a nap is. Három órakor mentünk a pályára. Rövid egyéni bemelegítés, majd az első szakasz gyakorlása következett párosával. A pálya külső nyomvonalán kellett haladni, úgy hogy, mindig egy starthellyel beljebb kellett indulni. Érdekes szituáció alakult ki, amikor az ötös, hatos pályáról indulónak a külsőszélekre kellett tekerni, majd onnan középre.

 

A harmadik szakasz végén lévő szűk visszafordító kanyart gyakoroltuk, bójákkal jelezett nyomvonalon. Fél ötkor fejeztük be az edzést.

 

Két egész pálya következett, időre.

 

                        Péntek             Vasárnap         Hétfő              Kedd

Lázár:              36.08               35.06

                                               33.77

 

Rozsenich:      36.36               35.81

                                               34.13

 

Szoboszlai:      38.40               37.95

                                               36.95

                                               35.04

 

Vincze:           38.70               38.83

                                               35.77