2013.02.21-27. Edzőtábor St. Maxime (Franciaország)

2013.02.26 Kedd

 

Sajnos az időjárás jósok nem tévedtek ma. Szakadt az eső. Tegnap este francia dh-s és triálos versenyzők érkeztek a rezidenciára. A vasárnapi verseny helyszínén tartják az edzéseiket. Elmondásuk szerint hat éve nem volt ilyen pocsék idő, mint mostanság. Tulajdonképpen nem lehetünk elégedetlenek, hisz délelőtt vagy délután tudtunk edzeni. Egyébként mostanában minden edzőtábor alkalmával kifogjuk a rosszidőt.

 

Fél egy körül elállt az eső és a tervek szerint három órára mentünk a pályára. Mára már semmilyen megterhelő, legfőképp veszélyes gyakorlatot nem terveztem. Ez a pálya érdekes, első benyomásra nem tűnik nehéznek, nincsenek olyan feltűnően nagy ugratók, viszont szinte minden akadályt hibátlanul kell venni ahhoz, hogy a ritmus megmaradjon. A pálya ugyan egy kicsi völgyben van, pálmafákkal körül véve, de egyes szakaszain zavaró a szél. Szerencsére az elmúlt napokon nem volt jellemző, hogy erősen fújt volna. Ma viszont jelentős oldalszél volt és a második szakasz, mely kettesek sorozatából áll veszélyes ilyen körülmények között.

 

Kizárólag technikai elemeket gyakoroltunk. Negyed ötkor fejeztük be. Mindenki egyben. Köszönet Petinek a segítségért a szülőknek a kajáért. Ismerve a jövő évi támogatást, esélyt sem látok, hogy jövünk-e még ide.