Alpok-Adria Kupa 11.,12 forduló Rivignano (Olaszország)

Március végén a felnőtt és az utánpótlás válogatott keret edzőtáborban volt ezen a helyen és májusban több Magyar versenyző is rajthoz állt egy nemzetközi C1-es versenyen Rivignanoban az Alpok-Adria Kupa soron következő fordulóján. Alapvetően már ismertük a pályát és a környezetét és reménykedtünk, hogy minél jobb eredményeket tudnak majd a versenyzők elérni. Nagyon fontos állomása volt ez a Magyar BMX crossosoknak, hiszen a felnőtt és utánpótlás korosztályban is dobogós, végső helyeken végezhetnek az összetettben. Négy ország több mint 100 versenyzője jelezte előzetesen a részvételét a rendezvényre.

Szombaton a 8 évesek csoportjában Borbély Ferenc Benedek és Zsembery Boldizsár a döntőbe került. Borbély a legjobb nyolc között elsőként választhatott starthelyet. A kettes pályáról indult és nagyon jó rajtot követően egészen az utolsó kanyarig az első helyen tekert, de a kanyar bemenetnél a Szlovén Miha Ceh alá fordult és Borbély hiába hajrázott, centiméterekkel lett második helyezett, ami nagyszerű eredmény. Zsembery a negyedik helyen végzett.

15-16 éves korcsoportban Pichler Igor volt érdekelt. Pichler szintén nagyon jó helyen áll az összetett állásban és fontos volt számára is a dobogós helyezés elérése. Nagyon rosszul rajtolt, de az első szakaszon sikerült előbbre kerülnie. Ötödikként ért célba.

Az eliet kategória fináléja következett. A döntőben két Magyar versenyző, Szoboszlai Patrik és Vincze Gergely. Az olaszok top elite versenyzője Giacomo Fantoni rajtolt a legjobban, majd Szoboszlai és Vincze következett. 2. és 3. helyezés, egészen kiváló eredmény.

 

Vasárnap reggel 9 órakor kezdődtek az edzések a legkisebb korcsoport számára, majd 11 órakor a verseny az összes osztálynak.

Borbély Ferenc Benedek a selejtező futamokat első, Zsembery második helyen zárta. Mindketten ismételten a legjobb nyolc között voltak. A rajt Borbélynak sikerült a legjobban, de a Szlovén kisfiú elugrott mellette az első akadályon. Borbély 2., Zsembery 4. helyen fejezte be a versenyt.

13/14 évesek csoportjában Pichler Igor a tegnapi naphoz hasonlóan katasztrofálisan rajtol, de az utolsó métereken sikerült feljönnie a harmadik helyre.

Elite döntőben a tegnapi naphoz hasonlóan két Magyar, Szoboszlai Patrik és Vincze Gergely került. Az első kanyarban szinte együtt fordult az egész mezőny, de a második szakaszon Szoboszlai gyorsított és második helyen tekert, mögötte Vincze. Mindketten hajráztak a célegyenesben, de ez már nem volt elég a győzelemhez.

Eredmények:

Szombat

Vasárnap