Ausztráliai BMX vb. napló 2

Terveztük, hogy körül nézünk a környéken, miután regisztráltunk és megnéztük a pályát. Egész éjszaka esett az eső és fújt a szél. Itt most tél van (9-15 fok) és az emberek különösen öltöznek. Van, aki rövid gatyában, van, aki téli kabátban sétál az utcákon. A diákok egyen ruhában járnak iskolába és 6-kor sötét van már.

Ébresztő, majd az előző nap vásárolt kaja elfogyasztása után Balázzsal elmentünk a kocsiért, mely három sarokkal távolabb volt a szállodánktól. Szörnyű itt a parkolás, szinte sehol sem lehet megállni szabályosan, tehát parkolunk szabálytalanul, úgy magyarosan.

Nehezen szoktam meg, hogy az autóban minden fordítva van, s ellenkező oldalon közlekedünk. Elrendeztem mindent, ami a versenyzői, illetve a csapatvezetői regisztrációkat illeti. Megnéztük a pályát, mely egy vb.-hez mérten néhány szakaszon különösen keskenynek tűnik, viszont nem olyan nehéz. Nincsenek rosszindulatú szakaszai. A talaja valami kevert föld lehet, jónak tűnik, de a kanyarok már most ráznak a kimeneteknél.

Nyugatnak indultunk a tengerhez. Visszafelé jövet ebéd, vásárlás vacsorára (tészta lesz, legalábbis remélem). Négy óra körül érkeztünk a szállodába, kölcsön adtuk a pumpánkat a Dánoknak, akiknek szintén gondjuk akadt a csomagokkal. Idáig még meg sem érkezett a felszerelésük csak a bringák.

6 órakor team manager megbeszélésen voltam. Ellenőriztem az adatokat, s próbáltam internet kapcsolatot keresni. Jelszóval védett, így a versenyirodán mondtam, hogy fontos információkat kell küldenem s megszereztem a belépési jelszót. Sajnos mire végett ért a megbeszélés már kikapcsolták. Talán holnap sikerül kapcsolatot találni.

Este vacsora után elmentunk bicajozni es talaltunk egy internet kocsmat, s innen kuldtem at a hireket, ekezetek nelkul itteni ido szerint 10.15-kor.

Borbély Ferenc