BMX Cross EB. Orleans 05.06. Vasárnap

Két Magyar bmx-es a döntőben

Az eredeti kiírás szerint is korábban kezdődtek az edzések, mint tegnap. A challenge 30+ kategóriában két magyar versenyző is szerepelt Buday Zoltán és Deli Gábor. Megérkezésünkkor a selejtező futamok már elkezdődtek.

Deli Gábor minden futamát nyerve jutott a döntőig. Buday Zoltán is egészen kiválóan versenyzett és Ő is a döntőbe került. Ezen az Európa bajnokságon debütált az új junior fiú és lány kategória, mely átmenet a 16 évesek és a junior bajnoki osztály között.

A döntők előtt Gáborral és Zolival a starthelyek választási lehetőségéről beszélgettünk. Gábor egészen kiválóan rajtolt, jó formában volt, logikus volt, hogy belső pályára, az 1-re, vagy 2-re kell állnia. Zolinak a 7-es, vagy a 8-as pálya juthatott.

A döntő következett, a rajt egyenes végében az első kanyarban álltunk. Régen volt már ilyen, hogy két magyar, két veszprémi egy Európa bajnoki futam döntőjében. Gábor talán egy tized másodperccel reagált később és harmadiknak fordult az első kanyarban, nem sok helye volt, de lendületben tudott maradni a célig. 3. lett!!!!!

Zoli az első kanyarban alulról fordult és az 5. -6. helyen tekert. Végül 6. helyen fejezte be.

Nagyon örültünk mindannyian. Remek eredmény.

A bajnoki osztály edzése 40 percet késett. A szőnyeggel lefedett kanyarokat egy-egy bukás követően javítani kellett és ez jelentős időveszteség.

Gábor a 28., Patrik a 30., Bence a 33. futamban indult. Gábor 5.5.5.-el, Bence 5.5.3.-al kiesett. Patrik tovább jutott a legjobb 64 közé. Külső pályáról indult és 6-ként ért célba nem jutott tovább. Megvártuk a döntőket. Elképesztő volt az iram szinte minden csoportban, a bajnoki osztályban.

Óriási fejlődésen ment keresztül a BMX az utóbbi időben és fejlődünk mi is, de ez vajmi kevés.