BMX cross edzőtábor Lumbres Május 20. Vasárnap.

Korán reggeliztünk, hiszen ma versenyre mentünk Mervillebe. Hideg szél, 7 fok, május végén, nagyon fáztunk. A létező összes ruhát magamra erőltettem, de még így is fáztam. Francia regionális verseny 250 indulóval, elképesztő. Igazi franciás technikás pálya, teniszsalak borítással.

 

Az edzés alatt az akadályokon való lehető leggyorsabb áthaladásról beszéltünk. Egyszerűnek tűnt néhány, de valójában nem volt az. A 19+ csoportban közel 40 versenyző, de a többi korosztályban is sokan voltak. Patrik és Gábor a selejtezőkben az első helyeken végzett és következtek a negyed, közép és döntő futamok. Nagyon jól versenyeztek, erőszakosan, de okosan.

 

Döntő futam következett: A két magyar egymás mellett. Gábor indult talán egy kicsivel jobban, de az első kanyar előtti akadályt Patrik túlugrotta és megtámaszkodott Gáboron. A fél mezőny elesett és Patriknak már szinte csak be kellett gurulnia. Szerencsére nem történt komolyabb baj. Élveztük a sikert, de azért azt is nyugtáztuk, hogy a mezőny háromnegyed része taposó pedállal indult!!!

 

Holnap már indulunk Angliába a Világbajnokság helyszínére.