BMX Cross edzőtábor Montelimar 3. Kedd

Esett az eső reggel, de bíztam abban, hogy a pályán talán nem. Babarczi apukával elindultunk szemrevételezni a pályát. Pascal már várt bennünket, s valóban nem esett.

Talán húsz perc telt el, mire visszamentünk már a pálya környékén is esett. Ugyan lehetett volna edzeni, de teljesen elázott volna mindenki. Délelőtti edzés stornó, viszont megkértem Pascalt, hogy mutassa meg a dirt pályát. Tudtam ugyan, hogy az eső miatt használhatatlan, de mindig reménykedem valami csodában. Megtanulhatnám végre, hogy csodák pedig nincsenek. Pascal ment elől szűk utcákon verseny tempóban, egyre csak feljebb az erdőbe. Végül egy szántóföld végén laza mozdulattal lehajtott egy sáros útra, melynek végén volt a dirt pálya. Most jól döntöttem, mikor nem követem Őt, a Cliót 8-an tolták ki a sárból. Én vezettem, mert Pascal szerint ez nekem jobban megy, mint neki. Azért a dirt pályát is megnéztük.

Nos, végül mindenki sikeresen elázott csak nem pályán.

Ezek a gyerekek minden hülyeségemet tolerálják, de valljuk meg Én is teljes mértékig, próbálom ezt tenni.

Sajnálom, de ugyanakkor nem bánom, hogy nem edzettünk a dirt pályán. Az ugrásokat itt igazán meg lehetett volna tanulni, bár nem spd-vel.

Délután végre időben elindultunk edzeni. A tegnapi feladathoz hasonlókat gyakoroltunk. Mindenkinél fejlődés tapasztalható, bár ez a pálya minden alaklommal tartogat valami meglepetést. Rajtot kombináltuk az első egyenes szakasszal, majd a második szakasz két nagyobb kettesét kellett ugrani.

Sajnos Balázs bokája megsérült megint, s azt gondolom, hogy hosszú pihenő következik számára.

Végül az utolsó egyenes következett. 5 órakor befejeztük, hiszen 18.30-ra mentünk vissza közös edzésre. Ismét szakadt az eső, de szerencsére nem tartott sokáig. Rövid pörgős volt az edzés főleg technikai elemeket gyakoroltak, különösen az utolsó szakaszt, melynek ezer verziója lehet. 8 órakor fejeztük be, tusolás vacsora. Korai még bármilyen következtetést levonni, de technikai szinten lesz fejlődés.

Holnap a rajt technika minden elemét átvesszük, s próbálunk finomítani.

Képek a galériában.