BMX Cross edzőtábor Montelimar 4. szerda

Ma reggeli ébresztőért Zsolti volt a felelős, mivel tegnap akadt egy kis problémánk a keléssel.

Gyors reggeli, majd indulás a pályára. Gábor készített egy összefoglalót, mely itt található:

www.youtube.com/watch

Gábornak folyamatosan fáj a lába, még tábor előtt focizott és megsérült. Néhány rajtolás után teljes pályát mentünk, időre. Az eredmények vegyesek, de a többség javított a hétfői eredményen. Gyakoroltuk az utolsó szakaszt, mert ezen a pálya részen többféle technikát lehet fejleszteni. Az ideális három „lógatás” három ugrás, de kértem olyat is, hogy négy lógatás és két ugrás. Többé-kevésbé sikeres volt, viszont Bence az utolsó két ugrató előtt nem a bringát, hanem a hátát tette ívre. Szerencséset esett, viszont az egész hátát lehorzsolta. Szerdára sikerült mindenkinek találkozni a pálya talajával.

Közben a helyi iskola alsó tagozatos gyerekei is edzeni jöttek. Nem zavartak bennünket, mert mindig olyan szakaszon gyakoroltak, ahol mi nem voltunk. Kb. harminc 7-11 éves BMX-es, ami nálunk elképzelhetetlen gyakorolt a pályán. Jó volt látni.

Délutáni edzés a tervek szerint haladt. Versenyzők startoltak, technikai elemeket gyakoroltak, majd teljes pályát mentek időre. ½ 5-töl néhány francia junior és elite versenyző csatlakozott hozzánk. A helyi klub egyik edzője Roma tartott kb. 1.5 órás edzést, melyben szintén technikai elemek tanulása és startolás volt a feladat.

Ma előbb végeztünk, s talán lesz időnk megnézni a városközpontot, bár fáradt mindenki.