BMX Cross edzőtábor Montelimar 5. Csütörtök

A mai reggeli a terveknek megfelelően alakult. Tegnap tudatosan tojást vettünk, s maradék angolszalonnával kicsit javítottunk rajta.

A pályán kiderült, hogy kicsit nehéz volt a kaja, mindenki lelassult. Egyébként is azt hiszem holtponton vannak a versenyzők. Két teljes pályát mentek időre, nem voltak boldogok. Visszafelé gyakoroltuk az első egyenes ugratóit, s a harmadik szakaszt. Hatos szériában startoltunk, minden páratlan csak indulással, minden páros sprinter zárult. Az utolsó szakaszon technikai elemek végrehajtását, s ugrásokat kértem.

A tegnap délelőttel ellentétben, a mai vontatottabb volt, de nem csak erőnlétileg, hanem fejben is. Szinte mindenkinek fájt mindene, az alkar és a tenyér különösen. Az alkar a rajtolástól a tenyér a markolattól.

Az edzés végén nyújtás következet, majd a szállásra mentünk. Ma ebédeltünk utoljára, amit nem bántunk, bár ma csirkemell volt. Változatlanul nagyon szolgálatkészek velünk az éttermekben, de döcög a kaja eltüntetése. Néha eltakarjuk az el nem fogyasztott húst a körettel, mert ha észre veszik, hogy nem ettük meg, azonnal patét hoznak.

Délután, bemelegítés után startoltunk, s az első egyenesig kellett versenytempóban menni. Hatszor ezt a részt teljesíteni elég jelentős fizikai megterhelés, ráadásul a jó ég tudja, hogy honnan jutnak eszembe olyanok, hogy az egészet visszafelé is próbáljuk meg. Kicsit vonakodnak ugyan, de megteszik. Rendes gyerekek. Sikerült kicsikarnom megint egy teljes pályakört, ami után egy darabig nem szolnak hozzám, valószínűleg nem a levegőhiány miatt. Mint említettem már folyamatosan emelkedik a pálya és az utolsó szakasz előtt, ami egyébként nagyon technikás eltűnik az energia.

Fél öt körül néhány spanyol versenyző jött megnézni a pályát, s edzettek velünk kb. egy órát. Büszke voltam a mi versenyzőinkre, mert a technikás akadályokat, és az ugrásokat sokkal jobban teljesítették. Persze tudom, hogy amikor megérkeztünk, s először voltunk a pályán mi is szenvedtünk.

Örömmel töltött el bennünket, hogy spanyol nyelvvel sincsenek nehézségeink. Mindenki tudod valamilyen spanyol szót úgy, mint: Real Madrid, Barcelona, Adios-Amigos, Paella, Kinder Bueno, stb.

Nos, holnap már csak startolunk, s gurulunk a pályán. Még egy hét jó lett volna.

Talán ma este végre látjuk a várost is, bár sokáig nem maradhatunk.