BMX Cross edzőtábor Montelimar 6. Péntek

Ma délelőttre könnyű edzést terveztem, rajtokkal és kisebb akadályok gyakorlásával. Babarczi apukával még ébresztő előtt a pékségbe mentünk, a szokásos bagetért.

Pályán már vártak bennünket, ugyan nem Pascal, amit hiányoltunk kicsit. Nagyon jó fej. Minden kérésünket megpróbálta teljesíteni. Egyenként gyakoroltuk a rajtot, majd kettesével, s végül együtt. Mivel az eb. első fordulójára Besanconba kellet mennünk délután, így csak 11-ig tartott a gyakorlás. Levezetésnek az utolsó szakaszt gyakorolták, illetve szabadon bicajozhatott mindenki. Felszabadultak a versenyzők, bár tudom, hogy kicsit elfáradtak. Szállásunkon ebédeltünk a hűtőben még mindig rengeteg kaja volt.

Én nem tudom, hogy ez mindenkinél így van-e, - már aki a sportnak olyan részét választotta, melyhez nagy mennyiségű felszerelés kell – de az autóból való kipakoláskor mindig ledöbbenek. A következő fokozat a bepakolás, mert amikor már úgy gondolod, hogy minden csomag a helyén, még jön valaki és hoz párat.

Öt óra körül értünk az eb. helyszínére. Hideg, eső kemény pálya. Aktuális megoldandó feladat manapság pro szakasz. Kettő hatalmas kettes ugrató, ráadásul sáros talajon. Edzésen minden versenyző teljesítette, legalábbis az első kettest. Úgy éreztem, hogy az edzéseknek volt értelme, bár a táborban töltött idő nagyon kevés. Kellett volna egy pihenőnap is, de erre nem jutott idő.

Elégedett voltam az edzésen nyújtott teljesítménnyel.

Este későn mentünk a szállásra. Majdnem lekéstük a bejelentkezést, mert itt az is csak kilenc óráig van.