BMX Cross edzőtábor Montelimar összefoglalás

Mindenekelőtt szeretném megköszönni Babarczi apukának az áldozatos segítségét, különös tekintettel a szerdai szalonnás, kolbászos tojás elkészítéséhez közvetlenül a délelőtti edzés előtt. Bár az igazat megvallva ez is az Én ötletem volt.

www.youtube.com/watch

Remek pályán, jó rajtgéppel készülhettünk, bár az öt nap, melyet itt töltöttünk nagyon kevésnek bizonyult. Ennek ellenére úgy érzem, hogy sok mindent próbáltunk gyakorolni. Technikai elemekkel nem volt gond, viszont a nagyobb akadályok átugrása nehézségeket okozott, különösen akkor, ha több versenyző volt a pályán. Ráadásul egy-egy nagyobb akadály kombináció előtt, hogy a tempót megtörje rendre egy, kettő kisebb akadályt is meg kellett oldani. Erőnlétileg is láttam hiányosságokat, melyeket a következő téli felkészülés során javítani szükséges.

Nagyon nehéz következtetéseket levonni, mikor szembesülünk pld. a franciaországi viszonyokkal, mind a pályákat, mind pedig a klubokat tekintettbe véve.

Jelentős változás kell magyarországi pályák tekintetében is, melyhez a helyi klubok segítsége ellengethetetlenül fontos.

Egy azonban biztos, s ez a tábornak köszönhető, minden versenyző szombaton az eb. helyszínén, edzésen a pro szakasz két akadályát noszogatás nélkül próbálta ugrani.