BMX Cross edzőtábor Montelimárban 1.

Vasárnap este 15 órai utazás után végre megérkeztünk a Dél-franciaországi, Montelimarba edzőtáborunk leendő helyszínére. 35.000 ember él eben a Dél-franciaországi kisvárosban.

Telefonáltam mikor 30 km-re jártunk a végcélunktól, így már a város elején vártak bennünket. Egyenesen a BMX pályára mentünk. A helyi klubban 100 BMX-es sportol rendszeresen. Főállású karbantartó feladata a pálya minőségének megóvása, ami egyébként hibátlan is, jóllehet szombaton esett eső. Szállásunk egy kétszintes családi ház. Egészen egyszerűen felszerelt minden, oly annyira, hogy mikor a szobákba bekapcsoltuk az elektromos fűtést, s működtek a bojlerek, elment az áram kb. 10x. Rájöttünk, hogy az étkező asztalra készített két elemlámpa tulajdonképpen nem előzetes figyelmesség, hanem a ház praktikus tartozéka. Korán feküdtünk és hétfőn reggeli után megmutatták az éttermet, ahol ebédelünk és vacsorázunk. Pascallál a helyi klub mindenesével beszélgettem, míg sétáltunk az étterem felé. Többszöri rákérdezés után is nehezen értette, hogy Magyarországon 73 az igazolt versenyzők száma és 5 BMX pálya van. Úgy értelmezte, hogy ez egy régiói adat, bár vasárnap mikor Grenoblon átjöttünk az út mentén látunk BMX versenyt, mely régiós volt, hatszáz résztvevővel. Tulajdonképpen így már értem, hogy Ő miért is nem érti.

Versenyzők rendben vannak ma már edzeni fogunk. Holnapra egészen sűrű programunk lesz, hiszen a helyi elite és junior versenyzőkkel eddzünk délután, de előtte kipróbáljuk a dirt pályát.

 

7.30                 ébresztő

8.00                 reggeli

9.20                 BMX pálya

12.00               ebéd

13.00-14.50    pihenő

15.20               dirt pálya

17.20-18.00    BMX pálya önálló edzés

18.30               BMX pálya közös edzés

20.30               vacsora