BMX Cross edzőtábor Verona, Rivignano 2.

2013.11.18. Hétfő. Nagyon nem egyszerű egyébként egy ilyen pálya megépítése, különösen, hogy az minden korosztály számára megfelelő legyen. Nemrégiben én magam is megtapasztaltam, hiszen a veszprémi BMX pálya is jelentős változáson ment keresztül és első benyomásra jónak tűntek az akadályok. Valójában néhány akadályt itt is át kell tervezni, mert, nincs meg a megfelelő ritmusa.

 

November 17-én vasárnap két kocsival indultunk. Rozsenich Gábor Sopronból, Én Veszprémből. Körmenden találkoztunk és együtt indultunk tovább első állomásunkra Veronába. A hotelba mentünk először és másnap a terv szerint már edzések kezdődtek.

 

Több helyszínre terveztem a tábort, de előnybe részesítettem a veronai olimpiai BMX arénát. Elképesztő, hogy milyen költséggel és precizitással építették meg ezt a pályát, mégis vannak hibák. Néhány akadály túl nagyra sikeredett és lehetetlen átugrani. Folyamatosan dolgoznak az olaszok rajta, korrigálják, hogy életszerű legyen. Nagyon sok energiát és pénz fektettek ebbe a létesítménybe.

A veronai futball stadion közvetlen szomszédságában található és tulajdonképpen a rajtdombot kivéve az egész pálya a talajszint alatt épült. Nagyvonalakban szupercross jellegű és precízen épített akadályokkal szembesültünk, ámbár az utánpótlás számára egyáltalán nem ideális.

 

Nos, az első napot, különösen a délelőttöt "ismerkedéssel" töltöttük, bár délutánra már a második szakasz két nagy kettesét is sikerült ugrania a versenyzők nagy részének. A haladószakasz befejező ugratója hasonlít a pekingi olimpiai pálya akadályára, konkrétan egy kanyar felett kell átugrani. Jelen pillanatban ez még nagyon hosszú, lehetetlen biztonsággal és versenyszituációban teljesíteni. Deszkákból és raklapokból csináltak egy érkező oldalt, de ettől nem lett kisebb, de legalább rá lehet ugrani.

Hétfőn délelőtt csak az akadályokon való áthaladást gyakoroltuk. Edzés végén startoltunk néhányat. Minden ötödik start után a második szakasz első két akadályának ugrása volt a feladat, ami egyébként már szinte mindenkinek jól megy, de amikor versenyszituációba kerülnek a sportolók már nem sikerült az ugrás. Nagyfokú koncentráció hiány!!!!

Hétfőn délután gyakorlatilag ugyan az volt a feladat, mint reggel, de már a harmadik és negyedik szakasz akadályait is gyakoroltuk. Sötétedett már amikor rajtokkal befejeztük az edzést.

Keddre rosszabb időt mondanak, de remélem nem így lesz.