BMX Cross Edzőtábor Verona, Rivignano 3.

2013.11. 19. Kedd. Éjszaka esett az eső és erősen fújt a szél, amit a szállodai szoba ablakának redőnye időnként jelzett, megszakítva az amúgy sem jó alvásomat. Szóval pocsékul aludtam. Nem mondhatnám, hogy a túl sok ételtől, amit egy közeli étteremben fogyasztottunk el. Egyébként botrányos volt a kiszolgálás és nem volt túl jó az étel sem. A versenyzők közül többen is lasagne-át rendeltek, de csak egy egyszerű paradicsomos spagettit kaptak hidegen. Megkérdeztem az amúgy sem szimpatikus felszolgáló hölgytől, hogy ez biztos az e, de megerősítette. Tiszteletbe tartva az olaszok tészta főzési tudását beletörődtünk ebe a gasztronómiai bűncselekménybe.

 

Reggeli után a közeli boltba mentünk, mert ásványvizet, gyümölcsöt vásároltunk. Nem kapcsoltam be a GPS-t, amit Andinak hívunk, mert az elmúlt napokban legalább négyszer javasolt más útvonalat. Most a legrövidebb úton értünk a BMX pályához.

 

Délelőtt a nagy szél miatt csak a harmadik és negyedik szakaszt tudtuk gyakorolni. Az utolsó kanyarban bójákkal jelöltem ki a kanyarodási íveket. Kettesével és hármasával kellett a kijelölt íveken fordulni. Sikerült valamennyi sportolónak megfelelően "ráérezni a pályára", bár még egy teljes pályakört nem tudtunk menni több mint négyszáz méter hosszú pályán.

 

Az edzés utolsó harmadában startokat gyakoroltunk, de az erős szél miatt nem tudták a versenyzők megfelelően kivitelezni a feladatot.