BMX Cross Edzőtábor Verona, Rivignano 7.

2013.11.21. Csütörtök Somogyi Miklós barátom küldött egy üzenetet, hogy megérkeztek a rivignanoi szállásra és megnézték a pályát. Fabio a helyi klub vezetője átadta a BMX pálya kulcsát. Alapvetően az egész tábor ideje alatt szerencsénk volt az időjárással, nem panaszkodhatunk, Soma információja szerint, edzőtáborunk újabb helyszínén azonban szakadt az eső.

Tegnap este a recepcióssal megbeszéltem, hogy hét órára megyünk reggelizni. Kicsit tartottam tőle, hogy elkésnek, hiszen Olaszországban ez gyakran előfordul. Tulajdonképpen minden a legnagyobb rendben ment, időben el tudtunk indulni.

 

Az eredeti terv szerint nem a szállodába, hanem a BMX pályára mentünk volna, de útközben hívott Soma bennünket, hogy esik az eső. 9.45-re értünk a szállodába. Gyors kipakolás a szobákba, majd irány a pálya. A jelentős csapadék ellenére aránylag jó állapotban volt és úgy döntöttem, hogy a délelőtti edzést egy kicsit csúszva ugyan, de megtartjuk. Technikás, nem túl hosszú, pro szakaszt is magában foglaló egyszerű pálya ez, de alapvetően versenyrendezésnek, edzésnek tökéletesen megfelel.

 

Amíg a fiúk a szokásos pályaismerkedés utáni feladatokat végezték, én a két egyébként országútizó lány versenyzőnek próbáltam a BMX alapjait elmagyarázni. Szorgalmasan gyakorolták a „nyuszi ugrást”, a rajtgépnél való megállást és a rajtfeladatokat.

 

Délutánra jobb időt mondanak, bár a délellőttre sem lehet panaszunk, az eső mérséklődött és a szél sem fújt.