BMX Cross Edzőtábot Verona, Rivignano 8.

2013.11.21. Csütörtök délután minimális csuszással kezdtük az edzéseket. Az eső elállt és a pálya is alkalmas volt a gyakorlásra. Szállásunk teljesen rendben volt. Egy Argentin család üzemeltette az éttermet és a szállodát. A tulajdonos édesapja, aki egyben a szakács is korábban kerékpárversenyző volt és jelenleg is kerékpározik, persze már nem profi szinten. Tulajdonképpen csak olaszul beszélt, de egészen jól megértettük egymást. Kiderült, hogy egy argentin országútis kerekessel versenyzett Soma korábban nagyobb világversenyeken, és jobban voltak. Előkerültek a régi fotók és érmek.

 

Lányok a délelőtt meghatározott feladatokat folytatták. A rajtgépnél való megállás és a rajtolás már egészen jól ment. Tartásukon kell még javítani, mert nagyon behajtják könyöküket és ebből eredően "görnyedten" tekertek a BMX-en.

 

A fiúk a szokásos bemelegítés után a pálya utolsó szakaszát gyakorolták. Ez a több akadályt magába foglaló rész meglehetősen technikás. A feladat az volt, hogy ugrás nélkül kellett teljesíteni. Az edzés utolsó harmadában a rajtmozdulaton és a rajtutáni két tekerés hatékonyságán próbáltunk javítani.