BMX Cross Euroba Bajnokság Orleans 05.03. Csütörtök

Szerdán éjfélkor indultunk Szoboszlai Partikkal Veszprémből, hogy a 30 napos programunkat megkezdjük. Sopronban csatlakozott hozzánk Rozsenich Gábor. Első állomás Orleans. Európa bajnokság utolsó futama. Pontszerzési lehetőség a világbajnokságra.

17 óra utazás minimális megállókkal, nagyon fárasztó és megterhelő volt. Szerencsére csak csütörtökön kezdődtek az edzések. 11 órakor a bajnoki osztály kezdett, majd országonkénti edzés következett.

A rendezők a pályát és a többi szükséges kiszolgáló helyiségeket a városi kiállítási központ csarnokaiban helyezték el. A szállodánkhoz aránylag közel esett a verseny helyszín, gépkocsival 10 perc.

A regisztrációt 10 perc alatt elintéztem és találkoztunk a többiekkel: Bujáki Bencével, Buday Zoltánnal, Deli Gáborral.

Névre szóló startszám táblákkal, kerékpárokra helyezhető szalagok számával megegyező számú karszalagokkal készültek a francia rendezők. Kerékpárt csak akkor lehetett kivinni a csarnokból, ha számok egyeztek.

A pálya első benyomásra kicsinek tűnt a bajnoki osztály számára. Klasszikus „franciás” kicsi akadályok sorozata, több kombinációs lehetőséggel.

Számomra az első kanyar tűnt nagyon veszélyesnek, hiszen óriási a tempó és csúszik a kanyar, még nem volt ideje teljesen kiszáradni.

A csütörtöki edzésen semmi különleges nem történt. Mindenki rendben. Várjuk a pénteki napot.