BMX Cross Európa bajnoki futam Creazzo (Olaszország)

Kora tavaszi időpont miatt az európai szövetség Olaszországot, Creazzot választotta az eb. április első hétvégi futamának helyszínéül.

Az időjárás nem volt ideális ennek kültéri rendezvénynek.

 

Pénteken heves eső, erős szél, szombaton némi napsütés, de erős oldalszél volt, ami miatt a bajnoki osztálynak törölték a második egyenes pro szekcióját. 2009-ben már jártunk ezen a pályán és tulajdonképpen első benyomásra nem változott semmi. Talán a második szakasz pro szekciójának két dupla ugratója lett hosszabb.

A versenyzők a tél folyamán nagyon keveset tudtak edzeni BMX pályán, edzésen látszott a merevség, már ami a kerékpározást illeti.

 

Szombat:

A challenge kategóriában Lázár Mihály a selejtező futamokban 3.,2.,4. helyezést ért el. Tovább jutott a 64-be és a 32-be. 16 közé kerülés nem sikerült 5. helyen végzett. Nem sok hiányzott a középdöntőtől.

Bajnoki osztályban a juniorok között Vincze Gergely kezdett elsőként. Mindhárom selejtező futam során nagyon rosszul rajtolt (7.,8.,6.). Nem jutott tovább.

Az elite csoportban Rozsenich Gábor 6.,6.,4.-el, Bujáki Bence 6.,5.,4.-el, Szoboszlai Patrik 8.,3.,7.-el nem került tovább. A rajtnál továbbra sem érzem, hogy jelentős javulás lenne, illetve az első egyenes szakaszban jelentős hátrányt szereztünk.

 

Vasárnap

Éjszaka esett az eső. Reggel kilenc órára mentem a pályára. A csapatsátorhoz vittem a bemelegítő kerékpárt az állvánnyal együtt. Az eső ellenére a pálya egészen jó állapotban volt.

Lázár Mihály nem került a 64-be, elrontott egy fordulót és nem érte be a mezőnyt.

A junior és elite edzés közben csapat megbeszélésre kellett mennem. A felerősödött szél miatt veszélyesnek tartotta a vezetőbíró a pro szekció ugrását. Az elite kategória első csoportja nem indult el a rajttól, mert a pro szekción szeretek volna versenyezni. Teljes volt a káosz. Vegyes döntés született: első selejtező futamban pro 2. és 3.-ban a másik szakasz.

Vincze Gergely a juniorok mezőnyében a selejtezőkben 6.7.7.-el kiesett. Rozsenich Gábor 4.5.6-al, Szoboszlai Patrik 6.6.5.-el, kiesett.

Bujáki Bence az 1. és a 2. selejtezőben 6.,4. helyen végzet. A harmadik futamban a pro szekció második ugratója előtt összeakadt egy másik versenyzővel és belefejelt az akadályba. A mentősátorban már jobban volt, de kivizsgálásra a korházba vitték. A verseny után egyenesen a korházba mentünk, agyrázkódással, néhány zúzódással megúszta.