BMX Cross Európa Bajnokság 2014.07.10-13. Roskilde (Dánia) 3.

2004.07.10. Csütörtök Reggel 9 órakor csapatvezető megbeszéléssel indult a program, majd a bajnoki osztályok számára biztosítottak edzést. Bence és Patrik az edzés első harmadában csak ismerkedett a pályával. Tulajdonképpen bőven volt idő a gyakorlásra, így nem aggódtam, hogy hiányosság lesz bármiben is. Ugyan Patrik nem ugrotta a második szakasz végén a kanyar átugrót, de lesz még idő rá. A több mint két és fél órás edzés alatt egyetlen baleset sem volt, és ez nagyon ritka. Egészen biztos vagyok benne, hogy a kitűnően tervezett és megépített pályának köszönhetően. Alapvetően a 15-16 és junior csoport számára ideálisak ezek az ugratók. Az elite osztálynak már kicsi. Szorítani kell minden akadály utáni érkezést, hogy ne menjen túl az ugrás.

 

Délután 18 órától a challenge osztály számára volt edzés és a hátralévő időben elmentünk megnézni a Balti tengert, mely 6 kilométere volt a pályától. A parkolóból besétáltunk egy kis fél-szigetre kb. 2 km, melyre egy ösvény vezetett. A víz, mely körbe vette a fél-szigetet nem volt mély, kb. térdig ért.

 

Alapvetően egy órát töltöttünk itt és mikor már majdnem visszaértünk a kocsihoz, akkor vettem észre, hogy a kocsi indítókulcsa nincs a zsebemben. Egészen elképesztő gondolatok fogalmazódtak meg bennem. Itt álltunk egy kövekkel, kagylókkal teli fél-sziget közepén és nem tudtuk hirtelen mit is tegyünk. Visszaindultunk, hogy megkeressük a kulcsot. Emlékeztem, hogy a belépőkártyámat vettem ki az oldalzsebemből és valószínűleg akkor ránthattam ki. Nem éreztem, hogy aggódtam volna, noha kicsi volt az esélye, hogy megtaláljuk. Végig jártuk azokat az utakat, ahol korábban voltunk és azon a helyen, ahol lennie kellett, megtaláltam. Amikor megláttam a kavicsok között azt hittem álmodtam ezt az egész szituációt.

 

Fogadóirodák, szerintem egy a tízezerhez esélyt adtak volna erre. Iszonyatos szerencsénk volt és teljesen biztos vagyok benne, hogy a versenyen is valami csodálatos dolog történik majd.

 

Időben visszaértünk az challenge edzésekre és Beninek is egészen jól ment a pálya gyakorlása. A besoroló folyosóit elválasztották, a 12 év alatti versenyzőknek egy külön sávot biztosítottak, melyet csak Ők használhattak az edzés során. Remek ötletnek bizonyult, hiszen a pályán nem keveredtek össze az idősebb korcsoporttal.

 

Késő este értünk a szállodába.