BMX Cross Európa Bajnokság 2014.07.10-13. Roskilde (Dánia) 4.

2014.07.11. Péntek Ma a challange kategóriának délelőtt edzése a bajnoki osztálynak délután az Európa Liga utolsó versenye volt. A challengben Borbély Ferenc Benedek a Bajnoki osztályban Bujáki Bence és Szoboszlai Patrik volt érdekelt. A délelőtti edzésre csak Benivel mentünk. Patrik és Bence a szállodában maradt. Nem lett volna értelme, hogy egész délután velünk legyenek. Szerencsére idáig egészen jó időt fogtunk ki, bár a tenger felöl, mindig fúj a szél. Holnaptól rosszabb időt jósolnak. Beninek egészen jól ment az edzés, jóllehet csak négyszer tudott végigmenni a pályán. A rajtjain viszont javítani kell majd, mert jelentősen lemaradt.

 

Este a bajnoki osztály (junior lány, junior fiú, elite nők és elite férfiak) edzéssel kezdte az Európa liga utolsó futamát. Bence tulajdonképpen a svájci futamot kivéve mindegyiken részt vett és az összetett listán meglehetősen jó helyen állt.

 

Bence kezdett először és utolsónak ért célba. Nem láttam, hogy megfelelően motivált lett volna. Mindegyik futamában az utolsó helyen végzett. Patrik sem kezdett valami jól. Az első futamban 6. lett. A másodikban egészen jól rajtolt és a negyedik helyen volt a cél egyenesben. Az utolsó kanyarban meglökték és kiesett a ritmusból, hatodikként ért célba. A harmadik futamban ötödikként végzett.

 

Nem sikerült a csoda idáig, de még van lehetőségünk.

 

Természetesen maradtunk, szerettük volna végig nézni a további futamokat. A középdöntőben Strombergs és Doedet egészen elképesztő dolgot műveltek. Stombergs nem rajtolt valami jól és az első kanyarban a harmadik helyre szorult, de a második kanyarban befordult a francia Joris Doedet alá. Nem tudta sokáig megőrizni a vezető helyet Doedet azonnal visszaelőzte. Elképesztően tud kanyarodni a francia versenyző. Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy milyen íven megy be és milyen íven jön ki a kanyarból. Természetesen megnyerte a döntőt.

 

Háromnegyed tízkor érkeztünk vissza a szállodába. Későn feküdtünk le. Remélem Beni kipiheni magát. Holnap nagy verseny lesz számára.