BMX Cross Európa Bajnokság 2014.07.10-13. Roskilde (Dánia) 5.

Borbély Ferenc Benedek középdöntős az Európa Bajnokságon

2014.07.12. Szombat Reggel kilenckor kezdődtek a challenge kategória számára az edzések, majd azt követően a versenyek. A hétéves korcsoportban Borbély Ferenc Benedek indult. 33 voltak összesen és a selejtező futamokból a negyeddöntőbe lehetett kerülni. Beni három 4. hellyel került tovább a negyeddöntőbe.

Nagyon rosszul indult, de a harmadik szakaszon sikerült előznie és bekerült a legjobb 16 versenyző közé. Tulajdonképpen már ezzel az eredménnyel is elégedettek lehetnénk, de a középdöntőben bármi előfordulhat. Számolgattunk, hogy melyik pálya maradhat majd a középdöntőben. Beni az első csoportban volt negyedik, tehát nagy valószínűséggel a hetes vagy nyolcas pálya marad számára.

 

Némi csúszással kezdődtek a középdöntők. Beni csoportja kezdett először. Hetediknek választott és a külsőpálya maradt számára. Utolsónak rajtolt, de a harmadik szakaszon sikerült egy holland versenyzőt megelőznie és hetedikként fejezte be a versenyt. Összesítésben a 14. helyen végzett. Megnéztük a döntőket és nyolc órakor már a szállodában voltunk.