BMX Cross Európa Bajnokság 2014.07.10-13. Roskilde (Dánia) 6.

2014.07.13. Vasárnap Már tegnap este eleredt az eső és feltámadt a szél. Reggel nem kellett korán kelnünk, mert a bajnoki osztály számára délután két órakor kezdődtek az edzések, majd azt követően a versenyek. Nem volt túl jó idő BMX versenyhez, legfőképpen, egy csúszós 8 méter magas SX rajdobról való induláshoz. Permetszerűen esett az eső és fújt a szél. Sajnos csak egy oldalunk volt a csapatsátorhoz és a szél befújta az esőt. A kővetkező alkalomra készítettek még egy oldalt. Szoboszlai Patrik és Bujáki Bence indult a vasárnapi Európa bajnoki futamon. Több mint másfél órát várakoztunk, hogy végre elkezdődhessenek az edzések, majd a versenyek.

 

Bujáki kezdett először. A tavalyi Európa bajnok lett Treimanisal került egy csoportba. 2., 5., 2., helyezéssel a legjobb 64 versenyző közé került. Szoboszlai 7., 6., 7., hellyel a selejtezőkön nem jutott tovább.

 

Várnunk kellett a nyolcad döntőkre, mert ismét eleredt az eső. Bujáki nem rajtolt rosszul, 4., 5. helyen tekert az első egyenes végén, azonban számomra érthetetlen módon az első kanyarban felöl akart fordulni. Visszaesett a 6., helyre és rögtön fel is adta a versenyt. Nem volt annyira rossz pozícióban, hogy így keljen cselekednie. Elúsztak a reményeink, bár az igazat megvallva, nem is voltak.

 

Többször jeleztem már, hogy sajnos a magyarországi BMX pálya viszonyok miatt nagyon optimistának és szerencsésnek kell lennünk ahhoz, hogy valami előre lépés legyen. A kerékpáros sportágfejlesztésnek köszönhetően, ugyan tervezve van két budapesti pálya építése is de a megvalósulás még várat magára.

 

Az is érhetetlen és tulajdonképpen hátráltatja az előrelépést, hogy az utazáshoz, szálláshoz szükséges összeget az utolsó pillanatban kaptuk meg. Nem is beszélve az elszámolásokról.

 

Lehetetlen így tervezni.