BMX cross pálya épül Balatonfüreden

2009.December 18 –án vendégül látjuk Enrico Forte-t, a világszinten neves pályaépítőt, hogy felmérje a Balatonfüreden épülő BMX cross pálya helyszínét. Az angol Enrico építette a birminghami expo (NEC Birmingham) területén megrendezett National Adventire Sport Show (NASS) BMX pályáját, melyen többek között az angol bajnoki futamot rendezték, valamint az ő nevéhez fűződik a 2006-os cheddari BMX cross EB futam kivitelezése is.

 

Legnagyobb dobása azonban a 2008-as Red Bull Empire of Dirt verseny volt.

A dél angliai versenyen a legjobb nemzetközi versenyző mutathatták be a tudásukat egy egészen különleges pályán, melyet többféle stílus keverékeként álmodott meg Enrico. A verseny sajátossága, hogy vegyíti a BMX és a mountainbike slopestyle sajátosságait. A változatos elemekkel és hatalmas ugratókkal tarkított pályával sikerült valami egészen egyedit létrehoznia, bebizonyítva, hogy kellő szakértelemmel és kreativitással mindig lehet újat és izgalmasat alkotni.

Az angol pályaépítő ezen a héten szemrevételezi a leendő park helyét, felméri az adottságait, mi pedig már most biztosak vagyunk benne, hogy júniustól egy világviszonylatban is újszerű, színvonalas pályán rendezhetünk versenyeket hazai és nemzetközi versenyzőknek.

A pálya hivatalos megnyitóversenye a Balaton Marton kerékpáros és sport fesztivál ideje alatt lesz. (2009. Június 25-28)

www.balatonmaraton.hu/program