BMX Cross verseny Sport Park, Nanjing, Kedd 1.

Végre elétkezett a Mi napunk! Este telefonon beszéltünk Somogyi Mikivel és egyeztettük, hogy a mai napon mi lesz a program és ki hova megy. Miki a két montis versenyzővel edzeni ment, én pedig Tolnai Zsanettal és Móricz Danival a BMX pályára. Kilenc órakor kezdődtek a BMX edzések, majd azt követően az időmérő futamok. A szervezetlenség a tetőpontján volt mai nap is bár igazából erről nem a Kínaiak tehettek. Legalább hat UCI-os bíróval találkoztam és egyiket sem láttam még BMX versenyen. Amikor a UCI központ kinevezte őket valószínűleg nem a BMX verseny volt a legfontosabb szempont.

 

Tolnai Zsanett kezdte a lányok időmérő futamát. Az első akadályt egy kicsit óvatosan vette, de az utolsó szakaszon gyorsulni tudott. Tizenegyedik idővel a harmadik selejtező futamban harmadiknak választhat.

 

Móricz Dani nagyon jól ment és tizenhetedik idővel jutott tovább. Remek eredmény, hiszen Ő nagyon keveset edzett BMX kerékpárral. A selejtezőkben a világbajnok holland Kimmannal került egy futamba.

 

A futam beosztás szerint, mint két magyar versenyzőnek jó esélye van a középdöntőbe kerüléshez, ami kiváló eredmény lenne.

 

Tolnai Zsanett akár döntőbe is kerülhet.