BMX Cross világbajnokság Birmingham (Anglia) Május 22. Kedd

Korán mentünk reggelizni, mert kilenc órától hivatalos regisztráció zajlott. Szerettem volna mindenen mihamarabb túl lenni, hiszen délután a challenge kategóriákban induló három magyar versenyzőnek (Deli Gábor, Buday Zoltán, Buday Ádám) edzésük volt.

 

A bajnoki osztályban induló versenyzőknek rendelkezni kellett legalább egy UCI ponttal, melyet a soproni ob-én Prájczer, Rozsenich, Szoboszlai meg is szerzett. Reménykedtem, hogy sikerül elérni, hogy vegyék tekintetbe ezeket a pontokat, mert akkor Bencét pont nélkül is lehetett volna nevezni. Az angol szervezőknél minden rendben lett volna, viszont az UCI képviselője ellenőrizte a listát és még nem szerepeltek a pontok. Sajnos Bencének nem sikerült elintézni a regisztrációt.

 

Aránylag gyorsan ment minden, kivéve a csapat autó belépési engedélyét. Majd egy órát vártam mire végre ezt is megkaptuk. A csapat helyre való belépés viszont egy kicsit kalandos volt. A hivatalos kapunál a biztonsági őr nem engedett be bennünket. Megkerültük az épületet és a másik oldalon egyszerűen félre lökődtük a bójákat és próbáltunk behajtani. Kiszúrták és némi vita után végre minden rendben volt.

 

A pálya a manchesterire hasonlított, csak a rajtdomb volt ellenkezőleg.