BMX Cross világbajnokság Birmingham (Anglia) Május 23-24 Szerda, Csütörtök

A szállodánk Birmingham belvárosában volt és a behajtás erre az útszakaszra egyszerűen lehetetlen. A közelben volt ugyan egy parkoló de úgy döntöttünk, hogy a kocsit a pálya melletti csapathelyen hagyjuk és naponta gyalog, illetve biciklivel tesszük meg az utat a pálya és a szálloda között.

 

Szerdán és csütörtökön országonkénti edzés volt a challenge kategória számára. A magyarok délután kettőtől a franciákkal, oroszokkal, írekkel, finnekkel, kanadaiakkal, bolíviaiakkal, szlovákokkal kerültek egy csoportba. Csütörtökön a bajnoki osztály is lehetőséget kapott edzésre.

 

Csütörtökön a 14 év alatti csoport számára rendeztek futamokat, egészen a döntőig. Az amerikai csapat legkisebb generációja ment előttem fel a lépcsőn a bemelegítő helyre. 6-9 évesek lehettek fiúk, lányok vegyesen. Mindenki spd cipőt hordott. Szeretem az újdonságokat és a kihívásokat, de lehet, hogy én nem erőltetném még ebben a korban ezt a fajta cipőt és pedált. Nagyon komoly térd sérülést lehet szerezni, ha nem old le a cipő az adott pillanatban.

 

Elképesztő, hogy ebben a korban is már mire képesek ezek a gyerekek. Döntőben többnyire amerikaiak és dél-amerikaiak végeztek.