BMX Cross Világbajnokság Rotterdam (Hollandia) 2.

2014.07.21. Hétfő Tulajdonképpen nem kellett túl korán kelnünk, hiszen a csapatvezetői megbeszélés csak 10 órakor kezdődött. Időben érkeztünk és először az előzetesen elküldött adatokat kellett egyeztetni. A megbeszélés után körbe vezettek bennünket a létesítményben és minden kiszolgáló egységet megnézhettük. Elképesztő nagyságok, ami az egész kiállító központot illeti. Fedett csarnok révén természetesen az időjárás nem lehet befolyásoló tényező, azonban itt esett az eső és jelentősen lehűlt a levegő, miközben Magyarországon 30 fok volt.

Emlékszem 1993-ra szintén Hollandia és szintén Világbajnokság (természetesen szabadtéren, ami akkoriban teljesen természetes volt), négy teljes napig nem láttuk a napot és folyamatosan esett az eső. A kempingből be és ki traktorok vontatták az autókat és a sátrakat körbe kellett ásni, hogy a víz ne szivárogjon be. Régi idők, régi BMX, régi szenvedések, de valahogy emberibb volt.

 

A pálya viszont még nem volt teljesen kész. Az utolsó szakasz végéről hiányoztak az akadályok. Talán egyes részleteiben a tavalyi Új-Zélandi pályához hasonlítható. Nevezésnél rendben volt minden, bár addig szóba sem álltak velem, amíg a nevezési díjat ki nem fizettem. Este hat órára értünk vissza a szállodába és bevallom jobban elfáradtam, mint ha egész nap a pályán lettem volna.

 

Holnap 14.50-kor kezdődnek az edzések számunkra, de előtte még a csapat helyünket kell fel építeni.