BMX Cross Világbajnokság Rotterdam (Hollandia) 4.

2014.07.23. Szerda Tegnap este a sprintedzés után BMX-el eltekertünk a szomszédos faluba vacsorázni. Nem volt nagy távolság (6 kilométer oda-vissza) és szinte végig ment a visszaemlékezés, anekdotázás a régi idők BMX-es élményeiről. Nagyon élveztem, de a fiatalabb generáció is - aki ebből kimaradt- azt hiszem. Elmúlt már tíz óra mire a szállodába értünk. Fél kilencre mentünk reggelizni és azt követően szokásos kerékpárszerelés következett. Nem tudom miért, de szinte mindnyájan nagyon fáradtak voltunk, úgy hogy a délelőtt további részét pihenővel töltöttük. 13 órára érkeztünk a pályára és a tegnap még kiválóan működő csapatparkoló és az onnan nyíló közvetlen bejárat a csapat területre le volt zárva. Tulajdonképpen parkolni most is lehetett az amúgy számunkra kijelölt területen, de teljesen körbe kellett menni a csarnok körül, hogy beléphessünk a csapatterületre.

Talán ma egy kicsit zökkenő mentesebben ment az edzés, mint tegnap és egy körrel többet lehetett menni a pályán.

 

Ilyen létszámú versenyzői állománynál lehetetlen ennyi idő alatt edzést biztosítani.

Az edzés után este 18.45-kor kezdődtek a 17+ és a Masters kategória versenyei. Buday Zoltán és Buday Ádám indult ebben a csoportban.

 

Buday Zoltán 3., 2., 2. selejtezőben elért helyezéssel továbbjutott a 1/8 döntőbe.

 

Buday Ádám 3., 5., 3. helyezéssel szintén tovább jutott a 1/8 döntőbe.

 

Zoli kezdett először, már a startdombon beszorult, majd a második kanyar előtt elakadt a kormánya egy másik versenyzőben, bukott.

 

Ádám jól versenyzett és 4. hellyel a 1/4 döntőbe került. A középdöntőbe kerülés volt a tét. Ádám nem indult valami jól és végül is az 5.-ként esett ki.

 

Összesítésben a 23. helyen végzett.