BMX Cross Világbajnokság Rotterdam (Hollandia) 5.

2014.07.24. Csütörtök Tegnap korábban feküdtünk le, mint általában. Borbély Ferencnek a 7 éves korcsoportban már reggel hét órakor kezdődtek a programok. 7 órától edzés, majd 9.30-tól selejtezők. Reggel fél hatkor keltünk, hogy időben a verseny helyszínen legyünk. Az edzés a program szerint 8.25-ig kellett volna, hogy tartson, de 7.50-kor lezárták a pályát. Bosszankodtam egy kicsit, hiszen minden versenyző csak egy alaklommal tudott végig menni a pályán. Végül is szükség volt erre az időre, mert a kisebb korcsoportok besorolása komoly nehézségeket okozott. Nagyon sok időt ment el vele, mire mindenki megtalálta a helyét. Szokás szerint a jelentősen későbbi futamokban induló versenyzők beálltak a besoroló elé, és akinek indulni kellett volna nem tudott a megfelelő helyre állni, noha 3 tábla is jelezte, mikor, milyen számú futam következik. A versenyzők feje felett kellett beadni a kisebb gyerekeket a besorolóba.

 

Beni a 7,6,1, starthelyekről indult és 4.-3.-4. helyezéssel az 1/8 döntőbe került. Számolgattuk, hogy milyen starthely maradhat számára, de nagy valószínűséggel a 7-es, vagy a 8-as pálya.

 

A 1/8 döntőben nagyon rosszul startolt és a pálya első szakaszán jelentősen lemaradt. A második szakaszon felgyorsult és megelőzött egy versenyzőt, de ez kevés volt a tovább jutáshoz.

 

Összesítésben a 49. helyen fejezte be, ami azt hiszem nem rossz eredmény, úgy hogy tisztában vagyunk a Magyar viszonyokkal.