BMX Cross Világbajnokság Rotterdam (Hollandia) 6.

2014.07.25. Péntek Ezen a napon a cruiser kategóriában nevezők versenyeztek. Buday Ádám a 35-39 éves kategóriában állt rajthoz. Reggel korán kezdődtek az edzések 7.30-tól 8.55-ig. Tulajdonképpen több idő jutott az edzésre, mint az országonkénti gyakorláskor, mégis kevesebb kört tudtak menni a versenyzők. A versenyre való besorolás előtt viszont ugyanaz történt, mint a kisebb challenge kategóriákban. Jóval az edzés vége előtt lezárták a pályát és elkezdődött a sportolók futamokba sorolása. Alapvetően a két nap során meglehetősen kevés volt a baleset. Persze mondhatnánk, hogy a mai napig a challenge kategória résztvevői versenyeztek és a junior és elite osztályokban több lesz majd a bukás, mert lényegesen gyorsabb volt a tempó, ami valójában igaz is, de jól össze volt rakva ez a pálya.

 

Buday Ádám a selejtező futamokban meggyőzően versenyzett és 1.,2.,2. helyezéssel került a 1/4 döntőbe. A legjobb 16 versenyző közé kerülés volt a tét. Ádám a középső pályáról indult, nem rajtolt valami jól, de a 3., 4. helyen fordult az első kanyarban és 4.-ként haladt át a célvonalon.

 

A legjobb 16 versenyző közé került. 4. helyen fordult az első kanyarban és a középmezőnyben tekert, de az egyik sportoló belévágott és fékeznie kellett, végül is 7. ért célba. Valójában nem sok hiányzott a döntőbe kerüléshez.