BMX Cross Világbajnokság Rotterdam (Hollandia) 7. Bujáki Bence a legjobb 48 elite versenyző között a rotterdami világbajnokságon!

2014.07.27. Vasárnap Tegnap este jeleztem a szállodában, hogy reggel 8 órakor reggeliznénk. Azért kellett előre szólni, mert alapvetően vasárnap 9-től 10-ig volt erre lehetőség. Háromnegyed kilenckor indultunk a pályára. Időben érkeztünk és minden a legnagyobb rendben ment. Bemelegítés majd a futamok következtek azoknak a versenyzőknek, akik nem voltak a világranglistán a legjobb, férfiaknál 16, nőknél 8 között. Ők majd csak a legjobb 64 versenyzőnek rendezett 1/8 döntőben versenyeznek majd.

 

Bence az első futamban aránylag jól rajtolt, viszont a második akadály előtt két versenyző is összezárt előtte és az első kanyarban hatodiknak fordult. A cseh Stefan Tumpachal harcolt a 5. helyért de valójában ez már nem jelentett tovább jutást, hatodik helyen ért célba.

 

A második futamban negyedikként startolt és okos versenyzéssel ezen a helyen is futott be a célba. Két futam alapján a hatból három versenyző is tíz ponttal ált a futamban. Számolgattunk, hogy milyen helyezések kellenek ahhoz, hogy tovább kerüljön a legjobb 64 versenyző közé.

 

Harmadik futamban másodikként startolt és a második szakaszon meggyőzően tartani is tudta ezt a helyezést. A selejtezőkből a legjobb 48 versenyző közé jutott.

 

További hírek rögtön a futamok után.