BMX cross világbajnokság Zolder (Belgium) 2015. 07. 25-28.

2015.07.18. Szombat. A 2011-es koppenhágai világbajnokság volt az utolsó kültéri rendezvény a vb. sorában. Persze a teremben megrendezett versenyeknek is van egyfajta hangulata, de egy kültéri pálya és környezete merőben más, mint az előbbi. Zolder: volt forma 1-es pálya, kiváló létesítmény komplexum szinte minden eseménynek. Sajnálatos, hogy az egykori híres forma 1-es pilóta Gilles Villeneuve haláláról jut eszébe az emberek többségének. Manapság is rendeznek itt autós és motoros versenyeket, de mindenféle kerékpáros eseménynek is otthont ad ez a terület. Több tíz hektáros erdő közepében meghúzódó versenyközpont, noha több mint 50 éves, mégis mindig tud valami újat produkálni.

Az átépítés után, Francia tervek alapján épült a BMX pálya, mely supercross és hagyományos rajtdombbal is rendelkezik. Többször is jártunk már itt. Európa-bajnokságot rendeztek és nagyon sok probléma volt az akadályokkal. A Belga rendezők látszatra mindenre előkészültek, mégis az első nap után már adódtak problémák. A csapatterület és a lelátón elkerített csapatvezetői szektor közötti út meglehetősen hosszú volt. Kordonokat és kerítéseket kellett átrendezni, hogy rövidebb legyen az út.

Ma az akkreditációs irodában volt dolgunk. A versenyzők adatait egyeztettük és átvettem a startszámtáblákat. Délután csapatvezető megbeszélésen vettem részt.