BMX Diákolimpia Veszprémben

BMX Diákolimpia Országos Döntő Veszprémben 20015.06.06. Kolostorok és Kertek

Ez a nap is elérkezett! „Kinőttük” magunkat, már nem csak a b.m.x. vagyunk, hanem a BMX, a kerékpársport előszobája. Az első BMX Diákolimpiai döntő! Veszprémben! Veszprémben, ahonnan a sportág indult 1988-ban. A területi selejtezők rendezői a helyszínen segítették, hogy a lebonyolítás a lehető legjobb legyen.

A Magyar kerékpársportok Szövetsége a BMX szakág és a hazai BMX élet egyik legrégebbi sportegyesülete első alkalommal rendendezte a BMX Diákolimpia Országos döntőjét Veszprémben. A hegyi kerékpárosok is ugyanabban az időben és helyszínen bonyolították a Diákolimpiai döntőt. Több száz kerekes együtt, egy helyen, egyetértésben, kerékmérettől függetlenül! Végre!

Kánikulai melegben az eredeti kiírásban jelzett pályán a korábbi területi döntőkön indulási jogot szerzett sportolók először a pályával ismerkedtek a délelőtti edzés keretében.

10 településről 53 induló jelezte előzetesen szándékát, hogy indulni szeretne az Országos döntőn. A rendező a Veszprémi Spartacus Sportegyesület speciális BMX kerékpárokat, felszerelést, ásványvizet, energiaszeleteket, és banánt is biztosított azon indulók számára, akik nem rendelkeztek apavető eszközökkel.

A speciálisan megépített pályán szerencsére csak kisseb kicsúszások voltak az edzés és a verseny során, mely inkább lelkiekben okozott fájdalmat a sportolóknak.

Lebonyolítás az előzetes kiírásnak megfelelően zajlott. Minden versenyző két időmérőműszerrel mért futamot teljesített. A korcsoportokból a legjobb nyolc került végül az úgynevezett „A” döntőbe, ahol már páros versenyt kellett teljesíteniük. A győztesek kerültek a középdöntőbe, majd a döntőbe.

 

 

Eredmények: