BMX Európa-bajnokság Erp Hollandia 2015.07.09-12.

2015.07.11. Szombat Reggel 7 órára mentünk reggelizni, mert 8.20-kor a tíz év alatti korcsoportnak már bemelegítő edzések kezdődtek, majd azt követően a versenyek. 3 selejtező futam alapján a résztvevők, attól függően, hogy mennyi volt az indulók száma, vagy a legjobb 64-be, 32-be kerülhetnek. Borbély és Zsembery a 8 éves korcsoportban indult. A 63 versenyzőt 8 selejtező csoportba osztották. Borbély 6.7.6., Zsembery 6.7.8. helyezéssel nem került a legjobb 32 versenyző közé. Alapvetően már az első szakaszon lemaradtak, melyet lehetetlen volt ledolgozni.

Pichler Igor a 14 éves korcsoportban állt rajthoz, de a verseny előtti bemelegítéskor elesett és megütötte a térdét. Terheléskor fájlalta a lábát. Az első selejtező futamon még elindult, de a másodikban és a harmadikban nem tudott rajthoz állni.

Csalódott voltam, hiszen jó formában érkeztek a versenyzők, de a Magyarországi viszonyokat, ami a felkészülést illeti, tekintetbe véve, ennél nem hiszem, hogy többre vagyunk képesek. Az iskolai programnak köszönhetően egyre több gyerek kezd BMX-ezni, de pályák hiányában nem tudunk ennél jobban előbbre lépni.