BMX Európa bajnokság Pardubice (Csehország) 2013. 04.26. Péntek

Az első tervezett Európa bajnoki futam a válogatott keret számára. Valójában az első fordulót Franciaországban rendezték, de csak Bujáki Bence indult ezen a versenyen. Bence egy Francia csapatnál versenyez és a manchesteri világkupa futamon is indult. 69. helyen zárta az időfutamot és nem csak képletesen mondva hajszálra maradt le a 64-es döntőtől. Óriási sikert lehetett volna, ha bekerül a legjobb 64 közé, hisz a világ legjobb BMX versenyzői vettek rész ezen az eseményen. Csütörtökön este találkozott a csapat Sólyban. Vérre menő foci és kosárlabda meccset követően éjszakai pihenő következett. Innen indultunk Pénteken reggel tovább. 2001-ben voltam itt legutóbb versenyen és nincsenek nagyon jó emlékeim.

 

Egy nagyon egyértelmű rajtbefutó alkalmával a célbírók az egyik magyar versenyzőt simán két hellyel hátrább sorolták. Reklamáltam és kicsit hevesre sikeredett. Elvették az akkreditációs kártyámat és el kellett hagynom a helyszínt. Azért találtam megoldást: egyszerűen vettem egy látogatói jegyet és a lelátóról néztem végig a versenyt. Egyébként Radasics Vilmos olimpikon még junior csoportban versenyzett akkoriban és szombaton 7., vasárnap 3. helyen végzett.

 

Szoboszlai Patrik, Bujáki Bence, Lázár Mihály, Kelemen Botond, Fulai Csongor, Herczeg Sándor nevezett a versenyre. Pénteken a szállodába mentünk először és utána a pályára. A challenge kategória kisebb csoportja kezdte az edzést, majd a junior és elite következett. A pálya teljesen megújult, magasabb rajtdomb, nagyobb akadályok. Edzésen mindenki nagyon jól teljesített, de Különösen Bujáki Bence teljesítménye tetszett.