Cseh-Morva Bajnokság Brno (Csehország) 2014.05.03. Szombat

A május elsejei hosszú hétvégéhez kapcsolódóan, alapvetően tervezetten szerepelt a BMX válogatott keret programjában május első hétvégéjén a csehországi Brno-ban megrendezésre kerülő Cseh-Morva bajnokságon való részvételt.A válogatott keret több tagja érettségi vizsgára való felkészülés, illetve betegség miatt nem tudott részt venni a brnoi versenyt megelőző soproni edzőtáborban és a tervezett brnoi versenyen sem. Tulajdonképpen semmilyen elvárás nem volt a versennyel kapcsolatban, hiszen a magyar versenyzők a téli felkészülések után második alakalommal voltak szervezett edzőtáborban és versenyen. Alapvetően kedvelem a Csehországban rendezett versenyeket. A nemzetközi versenyszabályoktól eltérően 5 selejtező futamot kell teljesíteni és a futamok során mindig másik sportolóval kell versenyezni. Továbbjutás a selejtezők során megszerzett helyezések függvénye. Lehet D,C,B, A döntő. A különlegesség az, hogy akár a D döntőből is fel lehet kerülni az A döntőbe.

 

Április 30-án Pénteken még 22 fok volt Sopronban de Szombat reggelre jelentősen lehűlt a levegő, Brnoban 7 fokkal szembesültünk. Ez a jelentős hőmérséklet különbség érzésem szerint megterhelte a versenyzők fizikai állapotát.

A 7/8 éves korosztályban Zsembery és Borbély 15/16 kategóriában Kelemen Botond, az elite csoportban Szoboszlai Patrik volt érdekelt a kétnapos eseményen. Szombaton a selejtező futamokat a fiatalabb korosztály sportolói kezdték, majd az idősebb kategória versenyzői folytatták. Zsembery Boldizsár a 7/8 éves korcsoportban az "A" döntőben 7., Borbély Ferenc Benedek a 9. helyen végzett.

Kelemen Botond szombaton a magasabb korcsoportba az elite-be nevezett és a selejtezők során igazán jól teljesített. Szoboszlai Patrik viszont az elite korosztályban egészen kiválóan szerepelt.

A selejtező futamokban a 2., 3. helyen végzett és "A" döntős lett. A döntőben egészen kiválóan rajtolt és a második kanyar utáni szakaszban sikerült az első helyre kerülnie, de a második kanyarban kikapcsolt a pedálja és visszaszorult a negyedik pozícióba.

Igazából csalódottak voltunk, mert egy biztosnak látszó első hely úszott el egy nagyon egyszerű kis hiba miatt. Ugyan akkor én a magam részéről elégedett voltam minden Magyar résztvevővel mert a Cseh bajnokságban nagyon jó képességű versenyzők vesznek részt.

 

Eredmények

Szombat:

7/8 éves korcsoport

 

1

1

Hrazdíra Michal

BMX & 4X Team Olympus

2

2

Klement Jakub

SK Jantar Opava

3

6

Huf Martin

B4 Team Šumperk

4

51

Matějík David

BMX & 4X Team Olympus

5

53

Stloukal  Vít

Bike Team Uničov

6

8

Najser Karel

SK Jantar Opava

7

858

Zsembery Boldizsár

Hungary

8

71

Vrtílek Tomáš

VEUS Vyškov

9

27

Borbely Ferenc

Veszprém Hungary

Elite korcsoport

 

1

103

Tumpach Štěpán

TJ BMX Pardubice

2

31

Křištof Jan

AMK BMX Hranice

3

10

Haluza Tomáš

TJ Favorit Brno

4

431

Szoboszlav Patrik

Budapest Hungary

5

51

Hůlka Dušan

BMX &X Team Olympus

6

86

Křeček Miloš

OK Team BMX Pardubice

7

19

Březina Adam

ABOS Team

8

9

Sousedík Radim

ABOS Team

17. Kelemen Botond Sopron