Edzőtábor Lumbres 05.08. Hétfő

Vasárnap közvetlenül a döntők után indultunk a következő tervezett helyszínre Lumbresbe. Késő este érkeztünk a szállodába, de hideg vacsorával vártak bennünket. 4 napos edzőtábor szerepelt a programban ezen a helyszínen. A 4.000 lakosú település észak francia országban található kb. 100 km-re a tengerparttól.

A hotel, melyben lakunk egy golfpályához tartozik és átlagon felüliek a körülmények. De nem azért mert ezt választottuk, hanem mert a BMX pálya kezelője ezt jelölte meg számunkra. A BMX pályának nincs bérleti díja, viszont másik hotelt nem javasoltak. Ügyes! Fel sem tételezem, hogy a pálya bérleti díj netán benne van a szálloda árban!

Az időjárás viszont nem volt túl jó. Folyamatosan szemetelt az eső és fújt a szél.

A pálya viszont elképesztően ideális szinte minden korosztálynak. Egy sx és egy hagyományos pálya ötvözete. Igazi franciás. Minden elem gyakorlására van lehetőség.

Nagyon sok versenyző és csapat van most itt. Ausztrálok, Új-Zélandiak, Belgák, Dánok, Franciák, a világbajnokkal, UCI teljes BMX csapata, Thomas Allier vezérletével.

Hétfőn délelőtt még nem terveztem intenzív edzést. Tulajdonképpen csak a pályával és a körülményekkel ismerkedtünk. Ennek ellenére az utolsó két szakaszt sikerült meglehetősen jól teljesítenie a versenyzőknek. Délutánra már teljes értékű edzést végeztünk rajtokkal, sprintekkel. A második egyenesben, mint minden sx pályán három óriási kettes van. Kedden vagy szerdán ezek átugrása lesz a feladat.