Edzőtábor Lumbres 05.08. Kedd

Pocsék idő volt ma. Permeteztek megint az égiek és szembe fújt a szél a pró szakasznak. Egyszer, ha lehetőségem lesz egy új pályát építeni egy égi mérnökkel beszélek először. Lassan nemzetközivé válik az edzés ezen a pályán.

Japánok, litvánok, hollandok, svájciak is edzettek itt ma. Nemzetközi a pályakarbantartás is, az összes edző ma a pályáról próbálta leseperni a tócsákat. Végre tudtunk rendesen rajtolni és nem kellett félni a csúszós rajtdobtól. Ma a feladat az első és második szakasz minél gyorsabb teljesítése volt. Rajtgépből indulva az első szakasz tulajdonképpen nem olyan nehéz. Közvetlenül a rajtdomb után egy kettes akadály van, amit csak ugrani lehet majd egy hosszú nyújtott hármas követi. Egy magas aszfaltos bal kanyar majd a pró három kettesből álló akadálya következik. Délelőtt a szél miatt nem volt ideális a három kettes kombináció ugrása.

Délután kicsit jobbak voltak az időjárási körülmények, de nagy volt a forgalom a pályán. Gábor próbálta először de csak az első majd a második kettesig jutott. Patrik másodikra átugrotta mindhármat és ez nagy önbizalmat adott mindnyájunknak. Utána már csak finomítani kellett csak az ugrásokat.

A UCI csapatnak mint már írtam Thomas Allier az edzője. Elképesztő ez a fiatalember. Nagyon közvetlen velünk és példátlan tehetség még most is. Taposó pedállal, melegítőben, be nem csatolt sisakkal a fején olyan dolgokat produkál a pályán, hogy csak ámul mindenki.

Már elmúlt hét óra mikor befejeztük az edzést. Vacsora majd pihenő következik.