II. Ifjúsági Olimpia Nanjing (Kína) 2014.08.14. Csütörtök

Hét órára mentem reggelizni, mert elvileg kilencre az országúti pályán kellett volna lennem. Külön szállodában lakom, a falu és minden más helyszín, meglehetősen távol van innen. Térképen megnéztem, hogy egy megállóval és talán valamennyi idővel kevesebb lesz az utam, ha átszállok az Olimpiai Sportközpontnál. Semmivel sem lett rövidebb, mert az ellenőrző pontokon itt is át kellett jutnom. Negyed tízkor értem a BMX pályára és a kerékpárokat kerestem. A Magyar boxban nem találtam semmit, viszont a szemben lévő Szlovén csapat helyén volt a dobozunk. Elvileg nem nyithattam ki, mert az igazoló szelvény nem volt nálam, viszont a kártyámon szerepelt a nevem és megengedték.

 

Lilla MTB kerékpárja volt benne. Dobozostól, három különböző papírt aláírva átvihetem magammal az MTB pályára. Még tartott az országúti edzés egy elkerített több sávos főúton. A folyamatos esőzés miatt a hegyekből lefolyó víz a pálya egyes részein oldalirányból csorgott át, ami nagyon veszélyes volt. Sajnos nem nézhettük meg az MTB versenyre kijelölt pályát. Az ellenőrzést a kerékpáros eseményeseknél szigorúbbnak találtam, mint a többi helyszínen. A folyadékot, melyet bevittünk magunkkal, ellenőrizték. Tulajdonképpen bukás nélkül megúsztuk, semmi rendkívüli nem történt. Edzés végeztével a két BMX kerékpárt a versenyzőket szállító busszal vittük át a BMX pályára.

Nagyon tetszett ez a pálya, ugyan az "igazi" junior (BMX) versenyzőknek könnyű lesz majd teljesíteni, de az olyan sportolók, akiknek választaniuk kellett ezt az ágat lesznek problémái az akadályok teljesítésével. Az első és a második szakasz akadályai elég nagyok, a tapasztaltak ugrani tudják, a többiek átgurulnak rajta. A harmadik szakasz, viszont csupa egyesből áll, melyet ugrás, lógatás, pumpálás kombinációval lehet majd teljesíteni. Ezt viszont csak BMX kerékpáros tudja kivitelezni.