II. Ifjúsági Olimpia Nanjing (Kína) 2014.08.15. Péntek 1.

Tegnap késő este egyeztettünk Somával telefonon, hogy ki hová menjen. az edzésre. Reggel fél hatkor keltem és egyenesen a szálloda előtti buszmegállóhoz sietem, hiszen 7 órakor a faluban volt találkozom a többiekkel. A forgalom a kora reggeli időpont ellenére, ugyanakkora volt, mint este vagy késő délután. A falu étterme teljesen tele volt és kötelező csomagmegőrzőben lévő hátizsákomat távozáskor nagyon nehezen találták meg, az egyik buszt le is késtük emiatt. Kilenc óra előtt érkeztünk a pályára. A fülkénkben mindent megtaláltunk, amit tegnap ott hagytunk. A szervezők éppen akkor távolították el a takaróponyvát a pálya teljes felületéről. Mondhatnánk, hogy minden rendben volt, de alapvetően semmi sem.

Úgy tűnik, hogy mindig csak negatív dolgokat írok, de valójában ez idáig mással nem szembesültünk. Talán a mai naptól!

A pálya porráőrölt teniszsalakkal volt borítva és ahol a ponyva alatt megállt a víz, mély, süppedő sárrá vált.

Ugyan két óra munka és várakozás után alkalmasnak tűnt, mégsem edzhettünk, mert a hivatalos UCI program szerint ezen a napon nincs edzés, jóllehet erre a napra regisztráltunk, s még több ország is velünk együtt.

A UCI szabály szerint az indító dombokat emlékezetem szerint legalább 6 éve nem festik fel csíkokkal, itt tökéletesen elkészítették.

Csalódottan indultunk vissza a faluba, hiszen a versenyzők már nagyon szeretnének edzeni ezen a pályán.