II. Ifjúsági Olimpia Nanjing (Kína) 2014.08.18. Hétfő 1.

20104.08.18. Hétfő A program hasonló volt, mint a tegnapi, 5.15-kor ébresztő, majd taxival az olimpiai faluba mentem. Nem mindegyik taxis ismeri igazából az olimpiai falu helyszínét és egy olyan kapuhoz érkeztünk, melynél nem volt személyi ellenőrzési pont. Az átkötő út korláttal le volt zárva, de kilehetett emelni az állványból és így át tudtunk menni a másik kapuhoz. Túl korán volt még és nem volt biztonsági személyzet. Reggelizni mentünk, majd a 7.10-es járattal egyenesen az időfutam verseny helyszínére. A pálya a központi depóból indult, 3.8 km hosszú két visszafordítóval nehezített. Az ifi. olimpián a kerékpáros szakágban a fiú és lány csoportban is az összetett eredményt számít, tehát kötelező az országúti mezőnyben való részvétel és két választott szakág, ami lehet, MTB és BMX. Zsanettnak a fő száma a BMX és az időfutam a választott, míg Daninak pont az ellenkezője. A két versenyző között viszont az a különbség, hogy Zsanett alapvetően országútizott és nem rég kezdett BMX-ezni, míg Dani szinte most ült először rajta.

Tolnai Zsanett kezdett először. Jól startolt és a harmadik részideje volt. A 21. helyen fejezte be a versenyt, ami úgy gondolom nem rossz eredmény.

A fiúk következtek. Móricz Dani sokáig a 7. helyen volt, végül a 15. helyen végzett, kiváló eredmény és 2. pontot jelent összesítésben.

Jelenleg két szám után a lányoknál a 4., fiúknál a 12. helyen állunk.