II. Ifjúsági Olimpia Nanjing (Kína) 2014.08.18. Hétfő 2.

Visszamentünk a faluba, egy gyors ebéd és egy nagyon rövid pihenőre jutott idő, hiszen délután 3-kor hivatalos BMX edzésre kellett mennünk és az utazás általában 50 perc. Délelőtt az időfutam verseny alatt eleredt az eső és aggódtam, hogy elmarad a BMX edzés. A két helyszín között azonban 15-20 km távolság van és abban bíztam, hogy minden rendben lesz. Tegnap sokat nem tudtam Danival foglalkozni, ma viszont az alapvető BMX feladatok elsajátításában segítettem. Megtanulta a rajtgépnél való megállást és kiválóan pumpálta a kisebb akadályokat, jól haladt és meg voltam elégedve vele.

 

Zsanett tegnap is fáradt volt, de ma az időfutam verseny után különösen, ennek ellenére minden feladatot megcsinált, amit kértem. A verseny szempontjából az első akadályon való gyors és biztonságos áthaladás lesz a legmeghatározóbb és többnyire ezt gyakorolta.

 

Jó hangulatban nagyon fáradtam fejeztük be az edzést.

 

Holnap délelőtt időmérő futamok, délután a döntők. Nagyon fontos lenne jó eredményt elérni a holnapi versenyen mind két számban, hiszen a BMX-ben elért pontok duplán számítanak.

 

Feltételezett számítások szerint ez azt jelenti, hogy két BMX döntős hellyel több pontot lehetne szerezni, mint a többi másik három szakákban a döntős helyezések után járó össz pontszámok együttesen.

 

Remélem, hogy holnap az időjárás is jó lesz és kiváló eredmény születik majd.