II. Ifjúsági Olimpia Nanjing (Kína) A nagy utazás 1.

2014. 08. 10-én vasárnap 11.00 órakor a budapesti Syma csarnoknál volt a gyülekező a sportolók és a kísérők számára. Mi kerékpárosok 4 versenyzővel Tolnai Zsanett, Megyaszai Lilla, Erdélyi Attila, Móricz Dániel és két kísérővel Somogyi Miklós, Borbély Ferenc veszünk részt az eseményen. Elmúlt már dél, amikor két külön busszal elindultunk a repülőtérre. A járat 14.55-kor indult, tulajdonképpen volt mindenre időnk, különösképpen, hogy Somogyi Miklós csapatvezető már előző nap az összes kerékpárt, szállító bőröndbe csomagolta. Összesen 9 kerékpárszállítót és egy dobozt vittünk. A dobozban szerszámok és alkatrészek voltak. Úti célunk Nanjing a II. Ifjúsági Olimpia helyszíne. Késett a repülőgépünk és félő volt, hogy a frankfurti csatlakozásról lekésünk, bár nem hiszem, hogy a német légitársaság több mint 80 embert nem várt volna meg.

 

Tulajdonképpen minden rendben volt és időben elértük a Kínába tartó repülőgépet. Nagyon hosszú több mint 11 órás út következett, mely mindenkit megviselt.

 

Helyi idő szerint délután fél négykor érkeztünk a nanjingi repülőtérre. Hungary feliratú táblával várták a Magyar csapatot. Több alaklommal jártam már világversenyen Kínában, de még most is lenyűgöző, hogy elképesztő létszámú önkéntest tudnak szolgálatba állítani. Aránylag gyorsan kipakolták a csomagjainkat és megkaptuk a kerékpárokat is.