II. Ifjúsági Olimpia Nanjing (Kína) A nagy utazás 2.

A kerékpárok szállítása a versenyek helyszíneire egy külön csapat feladata és egy minden szállító bőröndről és a dobozról egy kb. 8 példányos indigós papírt kellett kitölteni, melynek egy példánya nálam maradt egyet felragasztottak a dobozokra. A helyzetet még az is bonyolította, hogy a BMX kerékpárok külön helyszínre lesznek szállítva. Gyakorlatilag több mint egy órát töltöttünk el ezzel a művelettel és a végén az egyik nagyon okos kínai kitalálta, hogy ellenőrizni szeretné a kerékpárokat. Végül igen erős benyomásunkra elállt eme precíz (gonosz) szándékától. A repülőtérről az olimpiai faluba mentünk, ahol mindenkinek véglegesítették az akkreditációs kártyáját. Az előzetes szoba beosztás szerint mindenki megkapta a szoba kulcsát és berendezkedett.

Somogyi Miklós a faluban lakik majd az elkövetkezendő napokban Én viszont egy külső szállodában. Egy külön lakóépülete van a Magyar csapatnak a faluban, 9 emelet és emeletenként egy apartman két szobával.

Vacsorázni indultunk a csapattal, de az ellenőrzésnél kiderült, hogy az én kártyámon nincs rajta a kés-villa logó és nem engedtek be.

Visszamentem az akkreditációs központba, ahol ellenőrizték. Legalább négyen nézték meg négyféle számítógépen és mindenki mosolyogva sajnálkozó pillantások közepette nem csinált semmit. Végül egy fiatalabb férfi elvitte a kártyámat, majd közölte, hogy készítenek egy újat. 40 percet várakoztam és végül megkaptam az új belépőmet, melyen már szerepelt az étkezést biztosító jel.

Egyetlen dolog volt már csak hátra, hogy újra érvényesítessem egy másik pultnál, ahol kérték az útlevelemet. Nem volt nálam, hiszen már nem kellett alapvetően. A csapat szálláson volt a táskámban kb. 1 km-re. 32 órája voltam talpon és megvallom őszintén egy kicsit nehezményeztem ezt a dolgot. Végül is, aki készítette a kártyámat Ő segített elintézni, hogy ne ellenőrizzék az útlevelemet is.

Gyors vacsora, majd este még fél nyolckor csapat vezetői megbeszélésre kellett mennünk, ahol a belső használatú telefonokat és egyéb eszközöket megkaptuk.

Tíz óra után taxival vittek bennünket, külsősöket a szállodába, ahol a fentiekben leírt ellenőrzéseken újra át kellet esnünk. A taxiban beüzemeltem a telefont de a második gombnyomásra teljesen lefagyott. Nem értem egyébként, hogy az elektromos eszközök többsége nálam mindig tönkre  megy, vagy nem működik.

Éjjel fél egykor kerültem ágyba és nagyon elfáradtam. Holnap (kedden) elvileg kilenc órától edzésünk lenne, amennyiben megtaláljuk a kerékpárokat.