II. Ifjúsági Olimpiai Nanjing (Kína) Kedd 1. 2014.08.12.

Tegnap este megbeszéltük Somogyi Mikivel, hogy reggel, mikor találkozunk. Mivel én meglehetősen távol lakom az olimpiai falútól és a kerékpáros helyszínektől is, egyenesen a kerékpáros pályára terveztem a reggeli programot. Nos, valójában nekem a térkép szerint nem tűnt messzinek a távolság, de a szállodában lévő önkéntesek erősen javasolták, hogy taxival menjek. 9 óra körül Somogyi Miki hívott, hogy Ők csak most indulnak, és én még ráérek. Ettől függetlenül terveztem egy útvonalat helyi járatos busszal és metróval.

Ritkán közlekedtem tömegközlekedési eszközökkel, különösen egy olyan városban, melynek a lakossága hat és fél millió felett van és 70 km-ert utazva is még ugyanabban a helységben vagyok. Nos, három megállót mentem a 83-as, majd 162-es és a 100-as busszal és két órát metróztam északról-délre, majd nyugatról-keletre. Nem volt ez olyan bonyolult! Valójában már csak 2 km-re voltam a BMX pályától, mikor Soma közölte, hogy pont most indulnak vissza a faluba. Éppen azzal az olimpiai járattal mentek vissza, mellyel én érkeztem és kérésükre velük tartottam, hiszen annyira hiányzott már a buszozás. Alapvetően a pályát csak a buszról láttam, jóllehet utaztam több mint három és fél órát.

A kerékpárjaink még mindig nincsenek meg, de kaptunk egy telefonszámot. Valamilyen Lee-vel beszéltem, aki megesküdött, hogy estefelé megérkeznek a kerékpárjaink a versenyhelyszínekre. Ez röviden azt jelenti, hogy újra kell majd utaznunk több órát, hogy össze tudjuk szerelni őket és holnap edzeni lehessen.