II. Ifjúsági Olimpiai Nanjing (Kína) Kedd 2. 2014.08.12.

Este vacsora után újabb megpróbáltatáson estünk át. Kerékpárjaink még mindig nincsenek!! Az információs központban minden országnak és sportágnak van egy postaládája, melybe az aktuális hírek kerülnek. Végre megtudtuk a kerékpáros sportágat illető programokat és az edzési lehetőségeket. Szerda délelőttre kértünk edzési lehetőséget, de közölték, hogy délután 3 óráig kellet volna leadni az igényt. Kértem az országonkénti időbeosztást, de az még nem volt. Gyakorlatilag üres volt a pálya és nem edzhettünk, mert a szabász az a szabály.

Kitöltöttem egy másik edzés bejelentőlapot csütörtökre, de azt meg azért nem fogadták el, mert a tényleges edzés előtti napon lehet csak leadni, vagyis szerdán, mindeközben a kerékpárjaink még nincsenek a helyszínen. Azt már nem is említem, hogy azonos időtartományt adtak meg az országúti, mtb és BMX edzéseknek.

Azt hiszem nincs teljesen rendben minden.

Este három negyed tízkor indultam vissza a szállodába és a legnagyobb örömömre lezárták a fél várost valamilyen oknál fogva. Minden sarkon rendőrségi autó villogott. A buszon lévő önkéntest megkérdeztem, hogy mi történt, de nem tudott vagy alapvetően nem akart válaszolni. Felhívott valakit telefonon (talán Lee lehetett Ő is) és át akarta nekem adni a telefont, de már nem akartam vele beszélni. Az amúgy 50 perces buszozás 2 óráig tartott.

Óriási volt a forgalmi káosz és a gyalogosokat kivéve mindenki dudált.

Nem igazán értettem, mert, ha mindenki mindenkire dudál, akkor kinek a figyelmét akarják felhívni és mire.