II. Ifjúsági Olimpiai Nanjing (Kína) Szerda 2014.08.13.

Éjszaka eleredt az eső és egész napra rossz időt mondtak. A mai napra azt terveztük, hogy mindenképpen kimegyünk, mint két kerékpáros helyszínre függetlenül attól, hogy mit ígértek tegnap este. Pocsék idő volt reggel, tulajdonképpen nem esett igazán, hanem permetszerű valami áztatott bennünket egész nap. Rendkívül nagy a szmog itt, de gyanítom, hogy egész Kínában. Harmadik alkalommal vagyok ebben a hatalmas országban, de mindig ilyen klímával szembesültem. Érkezésünk óta nem láttuk a napot és a szél sem fúj olyan erősen, hogy kitisztítaná levegőt. Remélem, a versenyzőket ez nem befolyásolja majd.

Megérkeztek végre a kerékpárjaink! Hétfőn a repülőtéren több mint egy órát töltöttünk el azzal, hogy minden dobozra ráírtuk a végső szállítási helyszínt jelölő betűt, ami A és B volt. "A" az országúti helyszín, "B" a BMX létesítmény. Alapvetően a darabszám rendben is volt, ami a helyszínekre való szállítást illeti, viszont a BMX pályára MTB, az országúti helyszínre BMX kerékpárt sikerült szállítani. Alapvetően nem olyan bonyolult ez, hiszen a megfelelő bringát felpakoljuk a buszra, mellyel közlekedünk és kicseréljük őket, gondoltuk. Azonban itt ez nem így működik, mert csak az arra hívatott személy viheti ki a bringákat a helyszínről.

Tegnap a két fiúversenyzőnk szeretett volna kosárlabdázni, mert palánk több helyen is van a falu területén. Nem kaptak labdát, mert előzetesen nem jelentették be az edzés időt. Elmagyarázták, hogy Ők nem a kosárlabda csapat tagjai, egyszerűen csak palánkra szerettek volna dobálni, nem lehetett. Elképesztő, érhetetlen. Tegnap az étkeztében a bejáraton mentem ki, mert az volt közelebb a lépcsőhöz és valamilyen oknál fogva azonnal nem vette észre 6 kínai, csak már akkor, amikor a mozgólépcsőnél voltam, ami kb. 6 métere van a bejárattól. Vissza kellet mennem a bejáraton, hogy kimehessek a kijáraton, ami rendkívül nagy boldogságot okozott nekik.

Ami viszont a közlekedést illeti, talán meglehetne szokni, bár az én autómon a kezdetek óta nem működött a duda, tehát itt nem lehetne használni. Az pedig itt a közlekedésben a legfontosabb eszköz.

Azonban az minden képzeletet felülmúl, hogy a legszélső jobb oldali sávból elvileg lehet balra kanyarodni, hiszen ezt egy felfestett nyíl is jelzi, miközben mellette balról, két egyenes halladást jelző sáv van. Duda nélkül ez szerintem kivitelezhetetlen (fotó mellékelve).

Holnap, ha az időjárás engedi, megkezdődhetnek az edzések számunkra.