Radasics Vilmos út az olimpiáig 3.

Következett a 2008-as év, az olimpia éve! Az előbbiekben felsorolt okok miatt is, a magyar csapatnak nem volt elég pontszáma ahhoz, hogy ennek alapján kvalifikálja magát a pekingi olimpiára. Csak egyetlen lehetőség maradt, kiutazni Kínába a világbajnokságra és ott megszerezni a szükséges pontszámot. Még hat országnak volt kiadó hely

Vilmos tudta, hogy ha negyeddöntős lesz –ami nem volt elérhetetlen cél számára -, akkor biztos lehet a kijutásban. Talán ez a tudat, vagy a szerencsétlen körülmények, vagy a kevésbé jó forma, de nem sikerült ez a terv, egy hellyel lecsúszva a negyeddöntőbe jutásról fejezte be a versenyt. Ez nagyon lehangoló volt, mert tudta, hogy ennél többre képes. Vigasztaló a tudat, hogy második tartalékként felkerült a neve a listára. De ahogy a szerencse elhagyta a világbajnokságon, úgy pártolt újból mellé idehaza, amikor értesítést kapott, hogy kijutott ő is az olimpiára!  Olimpiai résztvevő lett Magyarország! Olimpiai résztvevő lett Radasics Vilmos!

Következett a felkészülés az olimpiára, de már csak néhány hét maradt az utazásra. Nagy összefogás a sportág vezetői között és lehetőséget teremtetek Vilmos számára, hogy néhány napig Svájcban a UCI központban edzzen egy a pekingi pályához hasonló pályán. A túlzott akarás megbosszulta magát, keze ínhüvelygyulladást kapott! Most az orvosokon volt a sor! Még kötéssel és kenőcsökkel a kezén utazott el az olimpiára, ahol további kezeléseket kapott és a versenyre úgy ahogy helyre is jött a keze.

A versenyen mindent megtett azért, hogy tisztességgel helytálljon a világ legjobb harminckettő versenyzője között és végül a 23 helyen zárta az olimpiai versenyt.

Visszanézve a videókat úgy véli, hogy egy nagyobb áttételt választva ezen a számára szokatlan pályán eredményesebb lehetett volna, de tudjuk a sportban és főleg a bmx crossban nincsen ha, csak a pillanatnyi forma és az ebben rejlő óriási munka.

Mindent összevetve egy küzdelmekben és sikerekben gazdag sportolói életutat járt be ez a vidámságáról és egyéni versenyzési stílusáról ismert sportoló, akinek példáján sok tehetséges kissrác is eljuthat a legnagyszerűbb célba, részt venni az olimpiai játékokon.